23948sdkhjf

Masterbatchmarkedet fortsetter å øke i Europa

Applied Market Information (AMI) melder om en ny undersøkelse som er gjennomført om masterbatcher. Markedet for masterbatch i Europa fortsatt øker jevnt og trutt, nærmere bestemt har det økt med tre prosent årlig siden 2001. Ifølge de siste prognosene forventes veksten å ligge på samme nivå frem til 2010.
AMIs undersøkelse har brutt markedet ned i ulike sektorer. Det er hvit masterbatch som, med sine 29 prosent, står for den største mengden av solgt masterbatch i 2006. Fargemasterbatch står for 24 prosent mens additiv masterbatch har den største økningen. Mengden av additiv masterbatch utgjør nå rundt 24 prosent.
Ifølge PRW, som har samarbeidet om det britiske plastkonsulentselskapets rapport, skrives det at andelen av svart masterbatch har gått ned det siste året. Denne nedadgående trenden kommer til å fortsette også fremover. Totalt ble det produsert 960.000 tonn med masterbatch i Europa i 2006. Markedsbehovet var på 800.000 tonn noe som gjør Europa til verdens største masterbatchprodusent og en stor nettoeksportør. Det er Benelux-landene som er den region i Europa med størst produksjonsvolum, nærmere bestem med 23 prosent av totalproduksjonen. Grunnen er å finne i selskapene Ampacet, A. Schulman, Cabot og PolyOne.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078