23948sdkhjf

Sterk vekst i Schat-Harding i 2006

Livbåtprodusenten Umoe Schat-Harding AS la 30. mars fram resultattall for 2006. Selskapets omsetning ble 541 mill. kroner mot 392 mill. kroner i 2005, en vekst på nesten 40 %. Driftsresultatet etter av- og nedskrivninger ble 59 mill. kroner mot 29 mill. kroner i 2005, mer enn en dobling. Resultat før skatt ble 55 mill. kroner mot 23 mill. året før.
Umoe Schat-Harding AS er et heleid datterselskap i Umoe konsernet med hovedsete i Rosendal, Sunnhordland. Selskapet er verdens ledende aktør innen utvikling, produksjon og salg av livbåter i komposittmaterialer og evakueringssystemer til sjøs. I tillegg utfører selskapet rengjøring og inspeksjon av skipsskrog. Utover hovedkontoret has datterselskaper i England, Holland, Spania, Tyskland, Tsjekkia, USA, Canada, Kina og Singapore, i tillegg til agenter i 30 andre land. Schat-Harding hadde i fjor fremgang innen alle forretningsområder. Særlig innen Ettersalg & Service var det svært positiv utvikling. Økt fokus på sikkerhet innen shipping har bidratt til fremgangen.
I løpet av 2006 ble to serviceselskap kjøpt opp, ett i Spania og ett i Singapore. I september i 2006 kjøpte man dessuten selskapet CleanHull AS, som har som forretningsidé å rengjøre skipets skrog med en undervannsfarkost; en undervanns-ROV. Rene skipsssider gir mindre friksjon og bedrer et skips driftsøkonomi, ved mindre bruk av bunkers.
100 nye medarbeidere ble ansatt i 2006. Den største veksten var i Kina og Tsjekkia. Totalt er det nå 670 ansatte i Umoe Schat-Harding og selskapet opplyser at det forventer å ansettes minimum 100 nye medarbeidere i løpet av inneværende år.
Ordrereservene er på rundt 600 mill. kroner og gir mer enn full fart foreløpig ut 2009. Blant prosjektene inngår en leveranse av livbåter til verdens største cruiseskip «Genesis» som for tiden er under bygging hos Aker Yards i Finland. – Livbåtene til «Genesis» blir verdens største. Den største som er godkjent i dag har 150 seter, mens denne vil ha 370, sier adm.direktør Ove Røssland til Haugesunds avis som en tilleggskommentar til de gode 2006-tallene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062