23948sdkhjf

Stadig mer rotasjonsstøping i de nordiske landene

Det har vært en raskt økende bruk av rotasjonsstøping i både Europa og i Skandinavia de siste årene. Storbritannia er det markedet i Europa der det er størst aktivitet.
Rotasjonsstøping egner seg godt for mindre serier, og i Skandinavia er det produkter som småbåter, flytelegemer og bøyer som dominerer. Nesten 10 prosent av det som vektmessig rotasjonsstøpes hver år brukes nå i Skandinavia.

Den europeiske rotasjonsstøpeindustrien har øket betydelig i omfang siden 1991 og omfatter over 300 bedrifter. Disse støper 250.000 tonn plast eller rundt én prosent av totalt plastforbruk. Dette fremgår av en ny rapport fra konsulentselskapet Applied Market Information (AMI). Flest rotasjonsstøpere finnes i Storbritannia og Irland. Dette er naturlig fordi det var her utviklingen av metoden fant sted. Dessuten var det her behov for store produkter, som oljetanker. De siste årene har det vært en konsolidering av bedriftene som driver med rotasjonsstøping, vanligvis forholdsvis små bedrifter. Blant de større bedriftene som nevnes i rapporten er islandske Atorka. Selskapet er en betydelig aktør innen denne bearbeidingsformen og har nå 13 fabrikker i Norge, Frankrike, Tyskland, Nederland og Spania, foruten på Island. Hele AMI-rapporten om europeisk rotasjonsstøpeindustri er på 190 sider i A4-format og koster 255 Euro. Regine Futter kan gi nærmere info på e-post: info@amiplastics.com
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078