23948sdkhjf

NRC-suksess i Sandefjord

Den årlige nordiske gummikonferansen NRC i Sandefjord ble en stor suksess, med 123 deltakere, hovedsakelig fra Norge og Sverige. –Dette var langt mer enn vi var forberedt på, men alt fungerte og jeg tror folk var godt fornøyd, sa en lettet formann i NGF, Grethe Hartviksen, til Plastforum da konferansen gikk mot slutten.


Sandefjord i månedsskiftet mai/juni skulle egentlig vært garantert sol og godt, varmt sommervær, men selv om regnet silte ned utenfor vinduene på Park Hotell under Nordic Rubber Conference 31. mai og 1. juni, var stemningen i en velfylt konferansesal meget god.
-Jeg tror hovedårsaken til den store interessen var det varierte programmet som ga noe til alle, forklarte Grethe Hartviksen. Hun sa det var bevisst fra arrangørenes side at både tekniske spørsmål, gjerne støttet av atskillige kjemiske formler, og markedsbetraktninger skulle gis god plass og hun hadde inntrykk av at årets mix falt i god jord hos deltakerne.
Aktive Trelleborg Mange var sikkert også spente på hva toppsjefen til Trelleborg, Peter Nilsson, hadde å si. Nilsson skuffet heller ikke. I sitt innlegg trakk han opp de store linjer for denne Nordens største og ledende gummibedrift. Først og fremst understreket han at Trelleborg, som globalt er helt i toppen som ”non-tire” gummiprodusent, skal utvikles i høyere grad til å levere løsninger og ikke bare produkter.
Tetting, demping og beskyttelse er hovedtemaene og de områdene der konsernet skal være ledende. Dette betyr at konsernet med 24.000 ansatte verden over ikke begrenser seg til å levere gummi; hele 30% av produktene er nå laget av andre polymere, som polyuretan og epoksy.
Offshore-erfaringer Etter nærmere 40 år med bruk av gummiprodukter har den norske oljevirksomheten høstet mange og viktige erfaringer. Overingeniør Harald Thon i Norsk Hydros oljedivisjon fortalte om krevende forhold der gummi hadde bidratt til å hindre korrosjon og gi brannbeskyttelse på installasjonene til havs. De mer teknisk pregede innleggene inneholdt også mye nyttig stoff på ulike områder, fra kryssbinding med peroksider og bruk av gummi til å tette mot nedbrytbare oljeprodukter som smører drivakselen i skip, til problemstillingen ”lukten av gummi” og gummiproduksjon i Kina. Årets NRC må være en inspirasjon til å fortsette det tette nordiske samarbeidet i bransjen og de første forberedelsene til neste års arrangement er sikkert allerede godt i gang.
Av Ragnar Brekke
Les mer i Plastforum nr. 5
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062