23948sdkhjf

Polimoon overtar franske Dekoplast

Med virkning fra 11. juni 2007 har Polimoon overtatt eierrettighetene til Dekoplast i Frankrike. Dekoplast er kjent for produksjon av emballasjemateriell, spesielt for kosmetikk og legemidler. Årsomsetningen var sist år på 17 millioner euro.
I en pressemelding i anledning overtakelsen opplyser Polimoon at Dekoplast har en sterk posisjon hva gjelder emballasje for kosmetiske produkter. Imidlertid har selskapet den siste tiden lidd under dårlig lønnsomhet etter at strategiene ble endret for noen år siden. Dette førte til at selskapet ved slutten av 2006 ble satt under administrasjon. I forbindelse med overtakelsen har Polimoon forpliktet seg til å opprettholde produksjonen ved ett av de to anleggene, La Roche sur Foron. Produksjonen ved det andre anlegget, i Senlis, skal overføres til førstnevnte sted. Parallelt med disse endringene vil Polimoon implementere et program i La Roche sur Foron som skal gi bedre produksjonsflyt og forbedrede standarder samtidig som produktspekteret skal styrkes innen kosmetikkfeltet. Polimoon ser for seg ny vekst i virksomheten og har fått aksept fra de viktigste kundene til å gjennomføre de nye planene for Dekoplast.
Overtakelsen av Dekoplast og de øvrige akvisisjoner Polimoon har gjort av selskaper innen forbrukeremballasje, gjør at Polimoon har styrket sin posisjon i dette markedet. I en kommentar til overtakelsen sier konsernsjef i Polimoon, Arne Vraalsen, at han er glad for at det var mulig å komme til enighet med administrerende myndighet om overtakelse av Dekoplast slik at det kunne gis en sterk forpliktelse for fortsatt vekst og fremgang. Akvisisjonen har gyldighet fra i dag, 11. juni 2007.
Polimoon har en sterk posisjon i hele Europa når det gjelder utvikling, produksjon og salg av plast- og emballasjeprodukter til en rekke forskjellige markedsområder; forbrukermarkedet, kjemisk og medisinsk industri i tillegg til komponenter til bilindustrien. Eksempler på produkter inkluderer kopper for sauser, sjampoflasker, desinfiserende midler, deodoranter samt emballasjeløsninger for farlige kjemikalier, diverse medisinske produkter samt interiørdetaljer i personbil- og lastebilmarkedet. Polimoon-gruppen har operasjoner på 41 steder i Europa og totalt 4.300 ansatte, hvorav 370 i Norge der HK også er plassert. Årlig omsetning oppgår til 585 millioner euro, eller noe over 4,7 milliarder kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063