23948sdkhjf

Ny organisasjonsstruktur i Promens – Polimoon integreres

Promens hf. meldte 21. juni i år at konsernet har besluttet å implementere ny organisasjonsstruktur, gjeldende fra 1. juli i år. Hovedhensikten med endringene er å integrere alle underliggende aktiviteter, øke effektiviteten samt etablere en sterk struktur for videre vekst og utvikling. Konsernet vil ha tre forretningsområder der Polimoons aktiviteter nå vil inngå.
Polimoon ble formelt overtatt av Promens hf. i desember 2006 og har senere vært drevet som et selvstendig selskap, eid av Promens. Derfor er det spesielt Polimoon-selskapene som nå berøres av endringene som gjennomføres og som i fortsettelsen blir en integrert del av Promens-gruppen. Som meddelt tidligere fratrådte konsernsjef Arne Vraalsen sin stilling i Polimoon 30. juni i år. Han vil fortsette som konsulent for Promens ut dette året. Samtidig er det etablert en ny ledergruppe for Promens og selskapet vil bli delt i tre forretningsområder; Emballasje, Komponenter og Rotasjonsstøping. Videre etableres konsernstøttefunksjoner innen områdene Innkjøp & Logistikk, Produktivitet & Kvalitet. Hovedkontoret til Promens vil fortsatt bli værende på Island, men et konsernservicesenter skal etableres i Oslo. Det får ansvaret for konsernfunksjonene finansiell styring, IT, Innkjøp & Logistikk samt innen produktivitets- og kvalitetsaspekter.
Ny ledergruppe Den nye ledergruppen i Promens består av følgende personer: Ragnhildur Geirsdóttir , som ble utnevnt til styreformann og konsernsjef i Promens i januar 2006, vil fortsette å lede gruppen. Adrian Platt , som har vært konserndirektør i Polimoon siden 2000, er utnevnt til finansdirektør i Promens. Jón Sigurðsson , som har vært konserndirektør i Promens siden etableringen i 2005, er utnevnt til konserndirektør med ansvar for innkjøp og logistikk. Thor Audun Saga er utnevnt til konserndirektør med ansvar for Produktivitet & Kvalitet. Han har hatt tilsvarende posisjon i Polimoon siden 2006.. Aart Fortanier er utnevnt til konserndirektør med ansvar for forretningsområdet Rotasjonsstøping. Han har ledet Promens europeiske satsninger innen dette feltet siden selskapet overtok Bonar Plastics i 2005. Erik Feijen er utnevnt til konserndirektør med ansvar for forretningsområdet Komponenter. Han har hatt tilsvarende ansvar i Polimoon siden 2002. Jeroen Hooft er utnevnt til konserndirektør for forretningsområdet Emballasje. Han har ledet tilsvarende felt for Polimoons aktiviteter i sentrale deler av Europa siden 2002.
I en kommentar til organisasjonsendringene, som nå altså har trått i kraft, uttaler konsernsjef Ragnhildur Geirsdóttir at Promens, som har vært ett av verdens raskest voksende plastkonverterende selskaper, fortsatt skal ha vekst som et sentralt mål. – Med de nevnte organisatoriske endringer på plass, har vi en struktur og en ledelse som skal føre selskapet inn i en ny æra med fortsatt vekst og utvikling, sier konsernsjef Ragnhildur Geirsdóttir. Flere detaljer om organisasjonen innen de respektive forretningsområder og fellesfunksjonene vil bli gitt av de ansvarlige lederne i nærmeste fremtid. (Islendingenes mange oppkjøp innen næringslivet vil for øvrig bli tatt opp på kommende Plasttekniske Dager i Stjørdal 5. og 6. september i år. red.anm.)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125