23948sdkhjf

Basell overtar Lyondell Chemical Company

Basell, som er verdens største produsent av polyolefiner, og Lyondell Chemical Company, én av verdens største kjemiske selskaper, opplyste 17. juli at det er undertegnet en endelig avtale der Basell overtar Lyondells gjenværende aksjer for 48 USD/aksje, betalt i penger. Det priser Lyondell til rundt 19 milliarder USD, inkludert gjeldsposter og fordringer. Sammen blir de blant verdens største plast- og kjemikonsern.
Prisen per aksje representerer rundt 45 % overkurs i forhold til Lyondells aksjeverdien 10. mai i år, som var dagen da tilbudsfristen fra Access Industries, Basells eier, gikk ut. Prisen er også 20 % over Lyondells sluttkurs 16. juli i år. Styrene i begge selskaper har enstemmig godkjent overtakelsen som altså bevirker at de to konsernene samlet vil utgjøre ett av plast- og kjemibransjens største selskaper. Lyondells tre forretningsområder er: etylen, bi-produkter og derivater propylenoksid og relaterte produkter raffinerikapasitet Produktene vil komplementere og helt klart styrke Basells polyolefinvirksomhet. Et samlet selskap av Basell og Lyondell vil ha driftsinntekter på rundt 34 milliarder USD (2006-tall) og få 15.000 ansatte verden over. Selskapet blir også en viktig brikke i den langsiktige strategien til Access om å bli blant verdenslederne innen petrokjemisk industri.
Som vanlig vil transaksjoner av denne typen måtte godkjennes i bedriftenes øverste organer, av Lyondells aksjonærer og av konkurransemyndighetene. Transaksjonen er ventet gjennomført innen de kommende måneder og finansieringen for oppkjøpet oppgis å være i orden.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062