23948sdkhjf

Første emballasjefolie av «grønn» polyetylen

Braskem S.A., en brasiliansk produsent av plastråvarer for emballasjeformål, hevder i en pressemelding nå i sommer at selskapet har lansert verdens første og internasjonalt sertifiserte, gjenvinningsbare, fleksible PE-film basert på etanol fra sukkerrør.
Braskem opplyser at selskapet har brukt rundt 5 millioner USD (nær 30 millioner NOK) for utviklingen av det nye materialet. En stor del av satsningen er gjort i et pilot-anlegg for etan, som er basisråvare ved produksjon av polyetylen. Braskem hevder at den «grønne» polymeren selskapet har utviklet er ypperlig egnet for emballasjefolie. Det selskapet i første omgang kan tilby, og som man har startet småskala- produksjon av, er folie med høy densitet og med egenskaper som Braskem hevder er likverdig med eksisterende markedsprodukter, inkludert folie basert på maisstivelse (PLA). Det oppgis også at storskalaproduksjon kan starte i 2009 og at Braskem da kan produsere rundt 200.000 årstonn av materialet. – Dette åpner meget positive perspektiver når det gjelder fremveksten av plastprodukter basert på fornybare naturressurser, noe Brasil er meget rikt på, sier José Carlos Grubisch, Braskems styreleder, i en kommentar.
Braskem S.A. er Brasils nest største privateide selskap og landets største petrokjemiske industrikonsern. Det har 13 nasjonale fabrikker som produserer rundt 5 millioner årstonn av PP, PE og PVC. (Kilde: packnet.se/plastnet.se)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063