23948sdkhjf

Hexagon investerer i Carbontech

6. august meldte Hexagon Composites ASA at selskapet går inn i bedriften Carbontech Holding AS. Carbontech har over de 10 siste årene utviklet en metode for utskilling av karbon fra naturgass. Etter emisjonen er Hexagon største aksjonær i selskapet med en andel på 28,3 %. Selskapet har intensjon om å etablere produksjon i Høyanger.
Den foreløpige tidsplanen for industriell etablering tilsier oppstart i 2010. Teknologiutviklingen skjer nå i tett samarbeid med Universitetet i Bergen. Selskapet Carbontech Holding AS har over de 10 siste årene utviklet og testet en metode for utskilling av karbon fra naturgass. Prosessen gir super rent karbon, som er en attraktiv handelsvare i bl.a. plast- og elektronikkindustrien og som kan brukes også i fremtidens brenselceller. Prosessen avgir dessuten hydrogengass som kan nyttes innen neste generasjons miljøvennlig kraftproduksjon. Carbontech Holding AS har beskyttet sin teknologi gjennom patentering.
Hexagon Composites ASA, Stiftelsen Høyangerfondet og Sparebanken Vest går gjennom en emisjon inn på eiersiden i Carbontech for å understøtte den videre utviklingen og industrialiseringen av selskapet. Etter emisjonen er Hexagon største aksjonær med en andel på 28,3 %.
I pressemeldingen sies det at dersom Carbontech lykkes med sin teknologi- og markedsutvikling, har selskapet intensjon om å etablere et industrielt anlegg i Høyanger. Her finnes det allerede en etablert infrastruktur for håndtering av naturgass. Den foreløpige tidsplanen for industriell etablering tilsier oppstart i 2010.
Oppfinner av Carbontechs teknologi er Arne Godal og professor Bjørn Magnussen. Godal er sivilingeniør fra NTNU og har foruten dette engasjement vært med å stifte flere teknologiselskaper. Professor Bjørn Magnussen er pensjonert professor ved NTNU. I prosessen med endring i eierstrukturen har Magnussen solgt seg ut av Carbontech Holding AS.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078