23948sdkhjf

Kronprinsparet besøkte Haplast Technology

Kronprinsparet har gjestet Lyngen i Nord-Troms. 27. august ble Haplast Technology AS i Furuflaten avlagt et besøk. Det markerte samtidig etableringen av en industri-inkubator, Ind-Tech Lyngen AS, som skal bidra til å omsette nye prosjekter til lønnsom virksomhet.
Av Asle Isaksen, asle@addmedia.no
Til Plastforum forteller daglig leder Geir Hamnvik at etableringen av Ind-Tech Lyngen AS, er et samarbeidsprosjekt mellom industrimiljøet på Furuflaten og SIVA – Selskapet for industrivekst SF, der Haplast Technology AS er morbedrift.
– Inkubatoren vi nå har tatt initiativet til skal medvirke til at det kommer i stand etableringer og industriell produksjon her i Lyngen i Nord-Troms. Vi skal oppspore ideer og gründere og hjelpe til med å etablere gode prosjekter. I vårt område har vi tilgang til etablerte nettverk og spisskompetanse på mange fronter. Ved å spille på tilgjengelige ressurser skal vi også utvikle ny industri, mener en optimistisk Hamnvik.

15 tilsvarende samarbeidsprosjekter SIVA opplyser at Ind-Tech Lyngen AS blir den femtende industri-inkubatoren i landet. Slike utviklings- og samarbeidskonsept er utviklet av SIVA i nært samarbeid med noen av de største industribedriftene i landet. SIVA er et statlig utviklingsselskap som skal bidra til distriktsmessig verdiskaping, herunder arbeide for at de regionale og distriktspolitiske mål som regjering og statlige myndigheter har fastsatt blir nådd. Inkubatorene har til oppgave å engasjere seg i omstilling, i knoppskyting og utvikling av leverandørbedrifter til «morbedriftene». – På den måten skal også Haplast Technology få noe igjen for arbeidet som nå nedlegges, mener Hamnvik, men som mest av alt er opptatt av å etablere ny og lønnsom virksomhet i tillegg til det som allerede eksisterer i området. Bedriftene i området omsetter i dag for rundt 130 millioner kroner i året.

Markerte starten på noe At Kronprinsparet kom til Lyngen og bedriften på Furuflaten gir selvfølgelig ekstra blest og setter prosjektet Ind-Tech Lyngen på kartet. – Det er gjevt og svært hyggelig å få besøk fra Kongefamilien. Det gir også oppslag i riksmedia som kan være nyttig for oss i den fasen vi nå er, sier Hamnvik. Han forteller om industrimiljøet i området og en brosjyre som sammenfatter den industrielle virksomheten og betydningen for lokalsamfunnet. I forbindelse med Ind-Tech Lyngen arbeides det allerede med identifisering av forretningsideer og med diverse ressurspersoner for utvidelse av eksisterende virksomheter og for etablering av nye. – Så håper og tror vi at vi nå skal skape ytterligere vekst her i Lyngen. Målet er å få et industrielt miljø som gjør at nye ideer bobler fram og skaper prosjekter som kan være «liv laga» i årene som kommer, avslutter Geir Hamnvik.
Kort om Haplast Technology AS
Haplast Technology AS ble etablert i 1961 av lokale eiere. En del år var finske Uponor eier av bedriften, men kom på ny på private hender i 2004. Bedriften har det siste året gjennomgått omfattende endringer i produksjonsmiljøet og med investering i kompletterende utstyr, bl.a. to CNC-styrte sveisemaskiner og nye kappemaskiner. Bend med diameter opptil 1.200 mm. kan sveises og produksjonen kan skje døgnkontinuerlig og med operatører der alle er sertifiserte plastrørsveisere. Bedriften produserer trykkrør i plast, som benyttes blant annet til vannforsyning, pumpeledninger, industrirør, fiskemerder, flytebrygger etc. Les ellers mer om industrimiljøet i området på bedriftens hjemmeside eller på www.furuflaten.no
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062