23948sdkhjf

Norner Innovation as – ny, men velkjent partner for plastindustrien

Borealis i Bamble er overtatt av britiske Ineos. Samtidig har Borealis skilt ut den tidligere norske FoU-delen til et selvstendig forsknings- og utviklingsselskap under navnet Norner Innovation as.
80 teknologer står klare til nye bidrag for norsk og internasjonal polymerindustri.

Norner Innovation er altså et nytt og uavhengig innovasjons- og konsulentselskap for plastbransjen. Med base i det tidligere FoU-senteret til Borealis, som var ett av i alt fire slike sentra i konsernet, skal rundt 80 ansatte videreføre 30 års suksessrikt arbeid for plastindustrien. – Vi er et nytt selskap, men vår bakgrunn gjør at vi på ingen måte er ukjente for petrokjemi- og plastbransjen, uttalte markedssjef Ole Jan Myhre da han startet sin presentasjon av Norner Innovation på årets Plasttekniske Dager. Navnet Norner er norrønt. Nornene var skjebnegudinner. De bestemte skjebnen til alle nyfødte barn. Han og salen syntes samstemte i at Norner måtte få en god skjebne!
Økt kontakt mot norsk plastindustri I løpet av 30 år har forskerne vært på lag med Saga Petrokjemi, Statoil og til sist Borealis. Fortsatt skal Borealis være eier i en overgangsfase til selskapet kan stå på egne ben, antydningsvis i et par års tid. FoU-virksomheten som nå er samlet i Norner Innovation har betydd mye for både norsk og internasjonal polymerindustri. Ole Jan Myhre tegnet da også et bilde av virksomheten på Rønningen som et svært kompetent miljø og som et ledende forskningssenter på flere plastområder. – De siste 13 årene har vi fulgt Borealis strategier og etter hvert har vi nok hatt redusert fokus på Norden. Høy innsats rundt store kunder og brands, får ta noe av skylden for det, unnskyldte Myhre. – Nå «får vi lov» – endelig – til å fokusere på og samarbeide med den norske plastindustrien. Den sjansen skal vi ikke la gå fra oss, sa han med tyngde og inviterte bransjen til kontakt og samarbeid. Og; prosjektene bør være mange. For Norner har tatt mål av seg til å omsette for rundt 100 millioner kroner i året.
Bred kompetanse Som FoU-selskap kan Norner tilby høyt kvalifisert kompetanse innen de aller fleste områder i verdikjeden fra olje og gass til plast. Forskere, ingeniører og et avansert laboratorium star klar til disposisjon. Ole Jan Myhre påpekte at ekspertisen i Norner strekker seg fra områdene konvertering av gass via polymerisasjon, polymerutvikling og modifikasjon til bearbeiding og plastanvendelser. Han fortalte om de forskjellige plastfeltene der man har inngående kunnskap, så som på emballasjesektoren, herunder også på de såkalte grønne plastmaterialene, på rotasjonsstøping mm. – Og i Norners forskningslaboratorier har vi utstyr og kvalifisert personell som kan tilby bred service til plastindustrien, men som også er tilgjengelig som et eksternt testsenter for andre industrier. I tillegg til forsknings- og utviklingstjenester til plastindustrien, vil vi videreutvikle kompetansen innen spennende nye gassprosjekter, sa Myhre blant annet. Som eksempel nevnte han nye produkter utviklet på basis av CO2.
«Innovasjon gjennom innsikt» Ole Jan Myhre ga et åpenhjertig og godt inntrykk av Norner Innovation, der de 80 ansatte skal bruke sin allerede etablerte kunnskap til å by norsk og internasjonal industri innovative tjenester. Som seg hør og bør har også Norner sine slogans, som for eksempel at innovasjon skal skje gjennom innsikt. For å holde god kontakt brukte Myhre anledningen til en aldri så liten tekstreklame om abonnementet kalt MyNorner.no-abonnement. Det skal holde kunder og andre informert om tjenester, prosjekter og muligheter. – Vi kan love toppmotiverte og engasjerte medarbeidere. Vi ser frem til å bruke og videreutvikle kunnskapene i tett samarbeid med dere. Vi har mye å tilby, vi tar utfordringene og vi gleder oss, avsluttet Ole Jan Myhre sitt innlegg på Plasttekniske Dager 2007.
Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078