23948sdkhjf

Emballasjeretur i endring – Jaana Røine konstituert som adm. direktør

Etter noen dagers rykter om endringer i Emballasjeretur kom det i dag melding som bekrefter at Grønt Punkt styrker sin samlende posisjon innen retur- og gjenvinningsordninger. Daglig leder i Emballasjeretur har sluttet og Jaana Røine, som er administrerende direktør i Grønt Punkt Norge, er fra 22. oktober i år konstituert også som adm. direktør i Emballasjeretur AS.
Endringene i Emballasjeretur starter dermed tidligere enn beregnet. Formelt skal virksomheten til Emballasjeretur AS legges inn under Grønt Punkt Norge fra 01.01.2008, men visse samordninger skjer følgelig allerede nå. Emballasjeretur AS ble startet 1. juli i 2005 som en sammenslåing av Plastretur AS og Norsk Returkartong AS. Lisbeth Solgaard ble da ansatt som adm. direktør. Nå har Solgaard sluttet og Grønt Punkts daglige leder overtar også ansvaret for Emballasjeretur året ut.
Emballasjeretur AS vil opphøre som selskap fra 01.01.08 og Grønt Punkt Norge AS vil fra dette tidspunkt drifte returordningene for plastemballasje, drikkekartong og emballasjekartong. Dette kommer i tillegg til den virksomheten Grønt Punkt Norge AS allerede utfører, det vil si oppslutning om returordningene og innhenting av vederlag fra emballasjeprodusenter, emballasjebrukere og importører. For Emballasjereturs avtalepartnere vil ikke dette ha noen praktisk betydning. Avtaler vil bli videreført med gjeldende betingelser. Selskapene Norsk Returkartong AS og Plastretur AS vil fremdeles være ansvarlige parter i forhold til bransjeavtalene.
Kort om Grønt Punkt Grønt Punkt Norge AS ble etablert i 1997 og er et felles administrasjonsselskap for materialselskapene for innsamling og gjenvinning av brukt emballasje i Norge. Grønt Punkt Norges hovedoppgave er å sørge for at næringslivet gjennom innbetaling av vederlag deltar i finansieringen av ordningene. I Norge benyttes Grønt Punkt som en kvittering på at emballasjevederlag er betalt. Grønt Punkt er et internasjonalt merke som er registrert i 24 europeiske land, deriblant Norge. Merket er et kjennetegn på at brukeren er tilknyttet et godkjent system for innsamling av brukt emballasje i overensstemmelse med EUs emballasjedirektiv (94/62/EC), og de regler som er fastsatt av Miljøverndepartementet på dette området.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127