23948sdkhjf

Borregaard utvikler tettere gelcoat

På Borregaard Fabrikker utvikles nå et tilsetningsstoff fra cellulose som kan vise seg nyttig til blant annet gelcoat. En effekt er at gelcoaten blir tettere og at mindre fuktighet trenger inn i plasten, for eksempel i båter.

–Det er ikke snakk om noen ny type plast, men en tilsetning som gir gelcoaten bedre egenskaper, i tillegg er det et poeng at tilsetningen er laget av fornybart materiale, sier informasjonsdirektør Dag Arthur Aasbø til Plastforum.
Han legger til at selskapet har et bredt utviklingsarbeid med utgangspunkt både i cellulose og lignin og at dette kan gi en rekke, ulike tilsetninger. Gelcoattilsetningen er bare en av mange ulike kandidater og trenger ikke å være den viktigste. Aasbø vil foreløpig ikke si så mye mer verken om det pågående utviklingsarbeidet eller tidsaspektet.
Testing av gelcoaten skal imidlertid skje til sommeren. Til Fredrikstad Blad uttalte adm. direktør Per Sørlie nylig at dette produktet har potensial for å kunne bli et helt nytt forretningsområde innen selskapet.
Av Ragnar Brekke
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078