23948sdkhjf

Vekst etter samlokalisering

Etter at tre etablerte industrileverandører i Kristiansand i sommer bestemte seg for å tenke utradisjonelt og etablere seg sammen, har de opplevd rekordomsetning og sterk vekst.

De tre, Maskinforretningen T. O. Slettebøe, Sveisehuset og Wenaas avd. Lochner, samarbeider nå under fellesnavnet Workshop Sør. De tre lokale bedriftene skal fortsette som selvstendige virksomheter, men samlokaliseres i Sørlandsparken og etablerer markedsføringsfellesskapet Workshop Sør. De tre henvender seg først og fremst til næringslivskunder.
Samlet har de tre virksomhetene en samlet årsomsetning på over 200 millioner kroner og blir en betydelig aktør, selv målt i nasjonal målestokk.
Nybygget stod ferdig i sommer og nå har alle tre virksomhetene vært samlokalisert i noen uker. Allerede nå kan alle tre virksomhetene konstatere en betydelig omsetningsvekst, som de i stor grad gir hverandre æren for. – Omsetningen har ligget opptil 30 prosent høyere enn på samme tid i fjor etter at vi flyttet sammen med de andre, sier daglig leder Bjørgulv Ryen i Sveisehuset.
- Vi er på mange måter det profesjonelle markedets svar på sørlandssenteret. Her kan profesjonelle kunder få dekket store deler av sitt behov innenfor områder som verktøy og materiell, vernetøy, arbeidsklær, løft, brannvernutstyr, gass og sveis, sier Bjørgulv Ryen, daglig leder i Sveisehuset Kristiansand. Workshop Sør legger vekt på å være en lokalt forankret leverandør.
Selv om trenden i handelen er stadig større kjededannelser, så tror alle tre virksomhetene på at det er et konkurransefortrinn å beholde det lokale særpreget. -Vårt viktigste konkurransefortrinn er den brede fagkunnskapen til våre 70 medarbeidere. Det er kunnskap som knapt kan kjøpes for penger - men hos oss får du den altså på kjøpet, sier Aksel Slettebøe i T.O. Slettebøe.
Samlet er det investert 75-80 millioner kroner i lokalene for de tre virksomhetene. I løpet av 2009 ser det ut til at de i fellesskap kan nå en omsetning på rundt 250 millioner kroner, noe som gjør dem til den klart største industrivareleverandøren på Sørlandet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078