23948sdkhjf

Perpektiver & Innovasjon står sentralt på Polymerdagene 2008

Plasttekniske Dager går i år under navnet Polymerdagene 2008. Denne uken, 8. og 9. oktober, finner bransjetreffet sted på Gardermoen. Og det er fremtidsmulighetene som står i fokus i til sammen 44 foredrag; der flere beskriver tildels revolusjonerende løsninger.
Det er første gang i bransjenes snart 60 årige historie at termoplaster, herdeplaster og gummi samles til felles mønstring. Utfordringer rundt så vel fremtid, så vel som til miljø, kompetanse og rekruttering er fellesskapssaker som forener oss. At bransjene vil være sentrale i utviklingen av Norges nye satsningsområder, vil konferansen prøve å gi svar på.
«The World in 2030» Årets konferanse går rett på sak. Hvor vil polymere materialer være om 20 år fra nå? Hvordan vil de klare seg i konkurransen med andre materialer? Og hva kan vi trekke ut av det? Fremtidsforskeren Ray Hammond har nedfelt dette i en svært spennende bok. Hammond kommer ikke selv til Clarion Hotel Oslo Airport. Men en som både kjenner forfatteren og dessuten har tankene rundt polymerer kretsende kontinuerlig i hodet, er direktør Jan-Erik Johansson. Han leder kontoret i London for PlasticsEurope’s nordområder, som inkluderer Skandinavia. Kom og hør Johansson tar oss med inn i fremtiden.
Nye muligheter fra himmel, hav og jord I fortsettelsen av Hammonds bok; temming av vind og sol allerede er big business. For Norge vil de kommende ti-årene være spennende og avgjørende om vi eksempelvis henter kraft fra vindmølleparker langt til havs. At vi kan lage plast og gummi fra naturgass visste vi, men at CO2 kan gi plast, det er det nok mange som undres over. Kom til Clarion og hør mer!
Seks fagsesjoner Som alltid før starter dag to med at plenum deles inn i fagbolker. I år er det seks i tallet; Sprøytestøping Ekstrudering Materialer og additiver Bærekraft Kompositter Gummi Alle sesjonene har fem foredrag hver, flere med internasjonale foredragsholdere fra ledende leverandører. Sesjonssalene ligger for øvrig vegg i vegg, slik at det er enkelt å bevege seg fra én sesjon til en annen.
Minimesse og bedriftsbesøk I skrivende stund har 12 utstillere meldt seg. Hyppige pauser skal sikre dialog mellom deltakere og utstillere. Etter at konferanseprogrammet er avsluttet på Gardermoen er det chartret busser som tar oss med til Raufoss. Bedriftene Ragasco og Plastal åpner dørene. Ragasco og produksjon av gassbeholdere er blitt en internasjonal storsuksess, der termo- og herdeplaster og litt gummi utgjør produktet. Robotiseringen er alene verdt besøket. Plastal er minst like spennende. Å utvikle deler for dagens og morgendagens kresne bilindustri, er krevende øvelser! Bussen(e) er tilbake på Gardermoen senest 18.30. Velkommen til Polymerdagene – velkommen til å knytte nye relasjoner og videreutvikle eksisterende. Velkommen til Clarion Hotel Oslo Airport - trolig skandinavias mest renvaskede hotel! Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094