23948sdkhjf

Introduserer ”grønnere” plastpose

Plastprodusenten Norfolier AS lanserer nå GreenTec bærepose. Posen er tynn og sterk og forbruket av ny plast er redusert med 60 prosent, sammenliknet med tradisjonelle poser. I tillegg er energiforbruket redusert med 40 prosent, blant annet ved bruk av gjenvunnet plast.

Likevel kan GreenTec-posen materialgjenvinnes i sin helhet. Posene produseres av gjenvunnet plast, som er innsamlet og gjenvunnet i Norge. De er spesialutviklet for å møte dagens miljøutfordringer samtidig som bruksegenskapene er ivaretatt. Således er posens bæreevne på 12 kilo beholdt og posen er sterk nok til at den kan brukes til flere formål før den resirkuleres igjen.
Norfolier GreenTec(TM) produseres av minimum 50 prosent gjenvunnet plastfolie fra Folldal Gjenvinning, Nordens ledende gjenvinner av brukt plastfolie. Det krever 80 prosent mindre energi å gjenvinne plast enn å produsere ny plast.
Både Norfolier og Folldal Gjenvinning har lang erfaring med gjenvinning av plast. Sammen med forskning på material- og produksjonsteknologi har dette muliggjort det nye produktet. Brukt plast er innsamlet i Norge ved hjelp av Grønt Punkt.
I tråd med produktets miljøprofil er trykket begrenset til tre farger på begge sider. Det brukes kun organiske, nedbrytbare trykkfarger, uten tungmetaller. Innkapslingen av det gjenvunne råstoffet i produksjonen, gir en overflate med svært god glans og muligheter for et godt trykkbilde.
Folldal Gjenvinning er i ferd med å øke kapasiteten betraktelig fra nyttår, fra 10.000 tonn per år til 15.000 tonn per år. Bakgrunnen er særlig å kunne produsere GreenTec.
(Kilde: Packnews)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093