23948sdkhjf

Lover designløft på 44 prosent i statsbudsjettet

Næringsminister Sylvia Brustad vil løfte design inn i styrerommene til norske bedrifter. Hun avslører at bevilgningene til Norsk Designråd øker med hele 44 prosent, til 36 millioner kroner, i neste års statsbudsjett.

Dette kom fram da statsråden besøkte Norsk Designråd på DogA - Norsk Design- og Arkitektursenter - i Oslo fredag 2. oktober. Hun har store visjoner: – Norge skal bli en enda sterkere designnasjon enn vi er i dag. Vi skal bli like stolte av norske designprodukter og -løsninger som finnene er av Nokia og svenskene er av IKEA, uttalte Brustad under besøket.
Innovasjonsprogram Tidligere i år foreslo Norsk Designråd å starte et nytt designdrevet innovasjonsprogram for å hjelpe norske bedrifter med å tenke og å ta i bruk design. Det er dette programmet som nå får 10 millioner i støtte på neste års statsbudsjett. Norsk Designråd skal være faglig ansvarlig for programmet ”Designdrevet innovasjon”. – Det er viktig å få design tidlig inn i innovasjonsprosessen, og ikke bare som kakepynt på slutten. Design hører hjemme på styrerommene i norske bedrifter, fastslår hun, og nevner blant annet Ulstein Verft og Stokke som eksempler på norske virksomheter som har lykkes med sin designsatsing.
Sjumilssprang for design Nærings- og handelsdepartementet har nylig vært igjennom en omfattende omorganisering, og Norsk Designråd har blitt flyttet til departementets forsknings- og innovasjonsavdeling. Adm.direktør Jan R. Stavik forteller at Norsk Designråd har jobbet med å løfte design opp på et strategisk nivå, både politisk og i forhold til næringslivet.
– Dette er et sjumilssprang for å få design inn i norsk næringsliv, noe som er utrolig viktig for å øke konkurransekraften i årene som kommer, sier Stavik, som roser Sylvia Brustad for å sette design på agendaen i regjeringen. – Nå gleder vi oss til regjeringens innovasjonsmelding, som vil komme i løpet av året. Design kommer til å spille en viktig rolle også her, spår han.
15. oktober skal næringsministeren tilbake til DogA for å åpne konferansen Næringslivsdagen 2008, der noen av verdens fremste eksperter på innovasjon og design skal være med.
RB
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079