23948sdkhjf

Norplasta på offensiven

Plastveteranen Olav Bakken (71) i Stjørdal har kjøpt aksjemajoriteten i Norplasta og en stor del av nabobedriften Promens. Nå satser han på utvidelse av produksjonen, primært av emballasje.

Antall ansatte skal økes fra 60 til 85 og produksjonen på årsbasis skal opp med 25 millioner kroner. I dag eier Olav Bakken og neste generasjon i familien 66 prosent av aksjene i «nye» Norplasta. De ansatte eier nesten 30 prosent, og i tillegg er Erling Skjelstad AS nå aksjonær i Norplasta.
For 15,5 millioner kroner pluss kjøp av råstoff og et parti ferdige plastprodukter har Norplasta nå kjøpt en del av nabobedriften Promens. Bedriftene har en del felles kunder, og det er produksjonsverktøy for plastdunker, bøtter og noen andre plastemballasjeprodukter som er kjøpt. Norplasta vil overta produksjonen, og øker altså antallet ansatte med 25 personer.
– I løpet av de siste fem årene har Norplasta investert i nye produkter, og min vurdering var at utsiktene er slik at jeg ikke ønsket å selge meg ut nå. Det vil fremover bli skjerpet konkurranse om ordrene, men jeg har tro på å fortsette produksjonen av plastemballasje som Norplasta har satset på de siste årene, sier Olav Bakken til lokalavisen Trønderavisa.
Gilde og andre slakterivirksomheter samt Tine og Posten og flere bakerivirksomheter er blant de store kundene som Norplasta har levert store mengder plastemballasje til de siste årene. Produksjonen kjøpt fra Promens er i samme produktgruppe. Vakuumforming av mindre plastbegre som emballasje spesielt til yoghurt inngikk ikke, og denne produksjonen vil bli flyttet til utlandet.
– Nå vil Norplasta satse videre. Jeg har god tro på den videre driften av plastfabrikken i Stjørdal med produksjon av emballasje i plast, sier styreleder Olav Bakken. – En faktor som jeg også la vekt på var å beholde eierkontrollen over Norplasta i Stjørdal, legger han til.
(Kilde: Trønderavisa)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079