23948sdkhjf

Vellykkede Polymerdager

Årets Polymerdager gikk av stabelen på Gardermoen 8. og 9. oktober. -Vellykket, men noe lavere deltagelse enn vi hadde håpet, sier Asle Isaksen som stod i spissen for arrangementet.
For første gang i bransjenes snart 60-årige historie var termoplaster, herdeplaster og gummi samlet i en felles mønstring. Om lag 160 personer deltok på Polymerdagene 2008 på Gardermoen 8. og 9. oktober.
Som tidligere inneholdt arrangementet også en egen utstillingsdel med 11 utstillere. Dermed ble det et skikkelig bransjetreff der fremtidsmulighetene stod i fokus i til sammen 44 foredrag.
At ikke oppslutningen var så stor som i fjor, var selvfølgelig ikke slik arrangøren ønsket, men det la ikke på noen måte en demper på arrangementet. I tillegg til et spekket program, som kanskje var noe i største laget med hensyn til antall parallelle sesjoner og ditto valgmuligheter, var den sosiale delen av arrangementet noe mange så frem til. For samarbeidspartnere og leverandører kan uformell prat være vel anvendt tid med så mange kunder samlet på ett sted.
Inn i fremtiden Åpningsforedraget tok deltakerne med på en reise inn i fremtiden. Hovedfokuset var på Ray Hammonds bok og lagt til år 2030, hvor det blant annet er spådd en energikrise. En rekke antatte fakta kom opp, som at vi vil være 11 milliarder mennesker på jorden, ha en gjennomsnittlig levealder på 130 år og at bruken av plastmaterialer, blant annet til isolering av hus, vil være svært stor. I tillegg kunne foredragsholderen opplyse at det i dag benyttes 100 kg plast pr år pr person i verden. I Europa er 1,6 millioner mennesker engasjert i plastindustrien. Til sammenligning arbeider 2,3 millioner mennesker i bilindustrien. Hvem som får størst oppmerksomhet, hersker det liten tvil om.
Stor bredde Fordi både kompositt og gummi hadde deltakere sammen med termoplastbransjene, var det viktig at alle hadde et program som passet deres hverdag. Arrangementet gikk unna med forskjellige foredragsholdere og temasesjoner, det hele godt regissert av møtelederne. Ikke minst ga plenumskonferansier Peter Sundt sitt både på første og andre konferansedag. Til slutt dro deltakerne på bedriftsbesøk til Ragasco og Plastal på Raufoss, som var en verdig avslutning på et stort arrangement.
Av Jon Hermansen, jon.hermansen@c2i.net
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078