23948sdkhjf

Norsk designrekord

Søknadsfristen for å søke om Merket for God Design gikk ut 17. oktober. 171 søkere har meldt seg, opp hele 30 prosent fra i fjor. Den store dominansen av plastrelaterte produkter innen kategorien Industridesign forventes å holde seg på flotte 75 prosent.
Norsk Designråd har altså mottatt 171 søknader til Merket for God Design, mot 133 i fjor. – Det er ny rekord, konstaterer prosjektleder Stine Lunde-Aaltvedt hos Designrådet. Det er økning i alle kategorier, men det er kategorien Møbeldesign som øker aller mest. Det henger sammen med stor satsing på eksportmarkedene samt at det for tiden skjer mye spennende på møbelfronten. Ifølge statistikk fra Møbelrådet eksporterte møbelprodusentene for 3,3 milliarder kroner i 2007. Også innen møbelproduksjon er det nye plast og PUR. I konkurransen Unge talenter, altså fremtidens industridesignere, er det også rekordmange søkere i år. Norsk Designråd har mottatt 132 søknader i år, mot 99 i fjor.
Løsninger i plast dominerer industri Marianne Guttormsen jobber med Merket for God Design i Norsk Designråd og hun har gjort en kjapp undersøkelse om hvordan det forholder seg med plastrelaterte produkter i de siste års konkurranser. Hun forteller til Plastforum.no at det i mange år har vært en stigende tendens i valg av plast som materiale i produktutviklingen i flere kategorier. – Rundt 1/3 av søknadene som kommer inn gjelder kategorien Industridesign. I 2007 og 2008 var hele 75 prosent av produktene som mottok Merket for God Design i denne kategorien laget helt eller delvis av plast, sier Marianne Guttormsen.
Det vises forøvrig til nærmere omtale i oktoberutgaven av tidsskriftet Plastforum. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062