23948sdkhjf

Etablerer ny plastmesse i Sverige

Våren 2009 får Skandinavia en ny messe for plast- og gummibransjen, Elmia Polymer. Arrangøren av Fakuma, tyske P. E. Schall, er med på å etablere messen i Jönköping.

Prosjektleder for Elmia Polymer, Johan Ingemansson, peker på at Jönköping allerede har markert seg sterkt som messested for Elmia Underleverandør. En gunstig geografisk beliggenhet og en lang tradisjon som arrangør av industrimesser fra helt tilbake til 1960-tallet var også vektige argumenter for å etablere en ny messe for plast- og gummiindustrien akkurat her.
Elmia Polymer har sikret seg solide støttespillere i industrien. Både Plastmaskingruppen (PMG) og Svensk Plastindustriförening skal delta som aktive partnere og være med på å bygge opp messen.
Nødvendig – Vi anser at tida er moden for å bygge en ny og sterk nordisk møteplass, sier Mats Svanström, medlem av PMGs ledergruppe og direktør i Svanström Extrutec AB. PMG organiserer 26 leverandørbedrifter innen maskiner og utstyr til plast- og gummiindustrien. Svanström anser samarbeidet med Schall som en stor fordel.
Paul E. Schall, eieren av Schall-Messen, opplyser at det er første gang hans selskap får en nasjonal partner i et annet land enn Tyskland. – At valget falt på Elmia er ikke unaturlig, da vi allerede i flere år har hatt et fruktbart samarbeid med messene Qualitec og Motek, uttaler Schall i en pressemelding.
På hjemmebane Svensk Plastindustriförening (Spif) har 45 prosent av sine medlemsbedrifter i samme region som Jönköping, og brorparten ligger i Småland. – Jeg ser det som en stor fordel at Spif får en arena for sine saker på hjemmebane. Derfor vil jeg ønske Elmia lykke til med denne nye messesatsingen, sier Spif-direktør Lars Nordfors.
Nyskapingen skal markedsføres som «Elmia Polymer – Powered by Fakuma» og går av stabelen 5.–9. mai neste år. Maskinprodusentkjempen Krauss Maffei har allerede meldt seg på.
Tekst: Sigurd Aarvig
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078