23948sdkhjf

Suksess med sikkerhetssatsing

Fredrikstad-bedriften Frec Technologies har suksess med sitt armerte termoplastmateriale til blant annet skuddsikre vester og kjøretøyer.

Det lette og miljøvennlige plastmaterialet kan både bøyes og gjenvinnes – og er likevel i stand til å stanse panserbrytende prosjektiler som med letthet trenger gjennom 40 millimeter med stål, blir det opplyst. Politi, spesialstyrker og forsvar i land som Belgia, Italia, Tyskland, Oman, Danmark og Latvia har fått opp øynene for produktene fra den lille Fredrikstad-bedriften.
Bare for i år vil omsetningen ligge på 65 millioner kroner for Fredrikstad-firmaet. Dette betyr i praksis at de har doblet omsetningen 75 ganger på fire år – for i 2004 var omsetningen på skarve 800.000 kroner.
I utgangspunktet var det liten interesse for denne teknologien. – Vi lager fiberarmering for termoplast. Dette har hittil vært svært vanskelig, men vi har klart det, sier markedssjef Tom Jonassen. – Nå er det sikkert mange som vil si at det er tull, og at det har vært gjort før. Men det vi har klart, er å lage lange fibre som tåler strekkrefter i alle retninger, sier han. – Vi laget dette materialet med tanke på båtdeler, skrog, seter, vernesko og høyttalermembraner, sier han. Men investorene lot seg ikke imponere.
Først da Jonassen lanserte tanken om å erobre beskyttelsesmarkedet, ble det fast fisk og fart i sakene: – Da tok det litt av – som det ofte gjør når man spisser seg mot markedet, sier Jonassen. Dermed satte firmaet i gang med å lage såkalte "paneler" til skuddsikre vester. Med seg på laget fikk bedriften Innovasjon Norge, som umiddelbart tente på ideen og sprøytet inn kapital.

(Kilde: Fredrikstad Blad)
RB
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157