23948sdkhjf

Konstruksjon og design i plast

Det er fortsatt noen ledige plasser til dagsseminaret 4. november i Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo, DogA. Seminaret vil slå et slag for fremtidens produkter og presenterer plast brukt som konstruksjonsmaterialer, herunder eksempler på når det kan være fornuftig å erstatte metaller med plast. Her er det økonomiske og miljømessige gevinster å hente – alt med riktig design som bærebjelke
Det finnes en mengde produkter i markedet som kunne ha vært fremstilt langt billigere og bedre dersom utviklingsavdelinger, konstruktører og produktutviklere hadde våget å tenke i nye baner. På seminaret vil det bli vist eksempler på dette, hvordan nytenking har resultert i at en lang rekke enkeltkomponenter kan erstattes av ett – og om hvordan endret tankesett har gitt ny design, mindre materialbruk, forenklet fremstilling, salgssuksesser og god økonomi. Seminaret fokuserer på plast som erstatningsmaterialer for metaller og gjennom foredrag og etterfølgende god tid til work shops og diskusjon med ekspertene, vil det bli gitt råd om produktutviklingen, design, materialer etc. Derfor; selskaper og deltakere med sluttprodukter må gjerne ta med egne ideer og/eller produkter til seminaret.
Fremtidsforskere ikke i tvil Fremtidsforskere synes å være enige om at plastmaterialer vil utgjøre en stadig større og viktigere del av produktene. Trenden ses tydelig; mer og mer av det vi omgir oss med er basert på bruk av polymere materialer. Det gjelder i bygg og anlegg, i elektronikk, i utstyr til hjemmene, i sportsutstyr og transportmidler som biler, tog, båt og fly. Mange av fremtidens produkter vil være basert på plastmaterialer alene, eller sammen med metaller, såkalte hybride løsninger.
Formbare og miljøvennlige Plastenes image burde ha vært langt bedre ut fra egenskaper som god formbarhet, energivennlighet ved produktfremstillingen og ikke minst god holdbarhet, selv ved røff bruk og i tøffe miljøer. Dessuten; når produktet har utspilt sin rolle, kan det relativt enkelt materialgjenvinnes eller utnyttes energimessig. Få materialer har alle disse egenskapene på én gang.
Bred målgruppe Seminaret passer for alle som er opptatt av design og produktutvikling. Det vil si at målgruppen er ingeniører, konstruktører og industridesignere ute i bedriftene, eller tilsvarende folk i designbyråer og i plastbearbeidende bedrifter som normalt driver utviklingsarbeid mot kundene. Plastforum er arrangør, men med god hjelp fra Norsk Designråd og foredragsholdere fra Innovasjon Norge, Design2025, materialprodusenten DuPont og distributøren Distrupol Nordic. De jordnære, praktiske eksemplene knyttet til praktisk utvikling og produksjon skjer gjennom fra fagfolk hos Plasto AS og HV Plast AS.
Vi kan love en morsom, matnyttig og fremtidsrettet dag i Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo, DogA, Hausmannsgate 16, 0182 Oslo.

Les hele programmet her

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063