23948sdkhjf
>

Abora Prosjekt vant PlastCupen

Entreprenøren Abora Prosjekt i Bergen vant PlastCupen for byggeplasser som arrangeres av Grønt Punkt Norge.I løpet av seks måneder klarte de å sortere 2,8 tonn plastemballasje på byggeplassen - over dobbelt så mye som fjorårets førsteplass på 1,38 tonn.

Lisbeth Iversen, byråd for klima, miljø og byutvikling i Bergen, overrakte pokalen. PlastCupen er en konkurranse laget for å stimulere til kildesortering på byggeplassene. En konkurranse Abora Prosjekt AS tok på alvor. Det var i forbindelse med oppføringen av Vappus Barnehage Øvre Sedalen de leverte inn 2,8 tonn plastfolie.
J.H. Nævdal Bygg AS tok andre- og tredjeplassen med prosjektene Haugland Gårds barnehage og Ask barnehage. Trond Næss i J.H. Nævdal Bygg AS sier plastinnsamling fra byggeplasser var relativt nytt i Hordaland da konkurransen startet.

-Vi er nok enda flinkere til å kildesortere plastfolie i dag. Da PlastCupen startet var bransjen fortsatt i startfasen. Etter hvert har de ansatte på byggeplassene innarbeidet nye rutiner og forstått viktigheten av å følge dem, forteller han.

Miljøengasjement
Hos vinnerselskapet er returordningen basert på sekkestativer med perforerte plastsekker. Når disse er fulle av plastfolie, legges de i en container som hentes av Veolia Miljø. Terje Cato Olsen, distriktssjef i Veolia Miljø Hordaland, forklarte at plastfolien deretter komprimeres og leveres til Industriplast. De bruker den til råstoff for plastprofiler og kabelvernprodukter. På den måten holder vi plasten i fylket, noe som betyr at unødvendig transport unngås.

-Jeg oppfordrer alle entreprenører og mottaksanlegg til å ta jobbe for at mest mulig gjenvinnes. Det er viktig å huske på at det er miljøengasjementet som skal være drivkraften, ikke økonomien, la han til. Selv om det er penger å spare på å levere plastemballasje til gjenvinning, påpekte Olsen at det først og fremst handler om å ivareta miljøet og ha en ryddig og trygg arbeidsplass.
(Veolia)
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.11