23948sdkhjf

Ny rapport spår fortsatt PVC-vekst

De miljømessige sidene av PVC, et materiale som i våre dager omtales som både varig og brannbestandig, oppfattes nå stadig oftere som positive. Blant annet trekkes det frem at PVC krever mindre olje for fremstilling enn andre plastmaterialer.

Dette fremgår av en rapport utført av tyske analysefirmaet Ceresana Research. De forventer en kontinuerlig vekst fremover.
Det var for omkring 20 år siden PVC kom under kraftig ild fra miljøhold. Etter at industrien svarte med både en rekke vitenskapelige undersøkelser og forbedringer, roet det hele seg ned betraktelig.
I fjor var markedet nådd et nivå på 34 millioner tonn, opp fra 24 millioner tonn i 2000. Veksten på 5 prosent i denne perioden ventes likevel ikke å holde seg like høy, fremgår det av analysen. En vekst på 2 prosent er mest sannsynlig, tross dagens finanskrise. Analysen omfatter ulike land og regioner og den ender opp med et PVC-forbruk i 2016 på over 40 millioner tonn.
Mens produksjonskapasiteten for polyolefiner nå bygges ut betydelig i Midt-Østen er bildet for PVC helt annerledes, med liten utbygging. Forklaringen er at fordelen av billige råvarer her ikke er like stor som for polyolefiner. Klor kan man få tak i overalt. Dette gjør også at PVC er meget interessant i andre regioner.
Rør og profiler utgjør over halvparten av forbruket, fremgår det av undersøkelsen som ellers omfatter produksjon, kapasitet, inntjening og handelsflyt i 61 land, for årene 2000 til 2016. I tillegg presenteres på de 850 sidene i rapporten en oversikt over lover og regler som gjelder materialet, for eksempel på miljøområdet. Nærmere opplysninger: www.ceresana.com/en RB
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093