23948sdkhjf

Flykjøpjubel på Kongsberg

Regjeringens beslutning om å gå inn for at de norske F-16 flyene blir erstattet med amerikanske Joint Strike Fighter (F-35) betyr mye for industrimiljøet på Kongsberg. Det som startet med en statsgaranti om bygging av komposittfabrikken kan ifølge Kongsbergs ordfører bety mange nye arbeidsplasser.

Næringslivet på Kongsberg har ventet lenge på denne avgjørelsen. - Hvis vi ser tilbake på det forrige flykjøpet og hva det har betydd, blir dette et stort og langsiktig industrieventyr, sier Lande.
Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) har forhåpninger om nye kontrakter med våpenprodusenten Lockheed Martin dersom Stortinget slutter seg til regjeringens innstilling om kjøp av amerikanske jagerfly.
Kontrakten på 1 milliard kroner som KDA allerede har undertegnet med den amerikanske våpenprodusenten er ikke betinget av at Norge velger det amerikanske jagerflyet F-35, tidligere best kjent som JSF. Kontrakten ble inngått i juli og gjelder framstilling av deler til 300 kampfly i første fase av serieproduksjonen.
Men betingelsen for en utvidelse av kontrakten og nye kontrakter har hele tiden vært betinget av Norge velger amerikanske fly, ifølge KDA. (Kilde: NRK)
RB
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11