23948sdkhjf

Advarer mot kjemikaliesommel

Det vil koste dyrt for bedriftene å overskride Reach-fristen om preregistrering av kjemikalier 1. desember, advarer SFT. Reglene berører alle som driver kjemikalievirksomhet i EU- og EØS-land.

Alle bedrifter som produserer kjemikalier, eller importerer kjemikalier til EØS-området har en viktig rapporteringsfrist 1. desember. Å overskride fristen kan koste tid og penger. SFT har varslet 24 000 norske virksomheter som en siste påminnelse.
Preregistrering er nødvendig for virksomheter som fremstiller eller importerer kjemiske stoffer eller stoffer i stoffblandinger på ett tonn eller mer/år per stoff. Det samme gjelder de som produserer eller importerer produkter hvor det er meningen at kjemiske stoffer frigis og inneholder mengder på ett tonn eller mer/år per stoff. Det finnes noen få unntak for enkelte stoff, opplyser SFT.
Preregistreringen er gratis og skjer via Internett. Etter fristen 1. desember 2008 vil det ikke være mulig å preregistrere.
– De som ikke pregistrer sine stoffer før 1. desember, vil drive ulovlig fram til virksomheten selv har gjennomført en fullstendig registrering. Det kan bli både tidkrevende og kostbart for virksomheten, sier SFT-direktør Ellen Hambro.
Det finnes ingen oversikt over hvor mange norske virksomheter som faller inn under plikten om preregistrering. SFT regner med at det fortsatt er en del virksomheter som ikke har preregistrert sine stoffer selv om både SFT og Norsk Industri har informert om fristen ved en rekke anledninger.
Hensikten med Reach-regelverket er å beskytte miljø og mennesker mot skadelige kjemikalier, blant annet ved at bedre informasjon om flere stoffer blir tilgjengelig for myndigheter, brukere og allmennheten.
RB
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078