23948sdkhjf

Kjempekontrakt til Nexans

Nexans Norway i Halden har fått en kontrakt med EMC B.V for levering av umbilical (navlestreng) som skal installeres på det nigerianske oljefeltet Usan. Kontrakten omfatter også tilleggsutstyr og har en verdi på rundt 380 MNOK

Produksjonen starter opp høsten 2009. Tidligere i år leverte Nexans en lignende umbilical til EMC B.V til Akpo-feltet i samme område.EMC B.V er et datterselskap av Saipem S.p.A..
Usan-feltet ligger ca 100 km fra land, på vanndyp fra 750 til 850 meter. Påviste og sannsynlige reserver på feltet er estimert til over 500 millioner fat olje. Selve feltet er forventet å være i drift tidlig i 2012 og det vil raskt nå en produksjon på 180 000 fat per dag.
Utviklingsplanen for feltet omfatter 23 produksjonsbrønner og 19 vann- og gassinjeksjonsbrønner. Brønnene er forbundet med en flytende produksjonsplattform (FPP). Nexans’ leveranse omfatter 30 individuelle umbilical lengder som forbinder brønnene og FPP’en.
Omfattende krav
- Vi har gode erfaringer fra tidligere leveranser til Saipem og anser vår evne til å levere kvalitet samt sterke gjennomføringsevne som avgjørende for at Saipem nå også valgte oss for Usan, sier divisjonsdirektør i Nexans Norway, Krister Granlie.

- Usan-kontrakten er kompleks med omfattende krav til kompetanse og prosjektledelse. Vest-Afrika forblir et viktig geografisk område for Nexans hvor vi forventer høy aktivitet i tiden som kommer, avslutter han.
Globale Nexans Med energi som kjernen i sin virksomhet, tilbyr Nexans, som er notert på børsen i Paris, et omfattende sortiment av kabler og kablingssystemer. Konsernet er en global aktør innen infrastruktur, industri og byggmarkedet og henvender seg til en rekke markedssegmenter: fra energi, transport og telekommunikasjon til skipsbygging, olje og gass, kjernekraft, bilindustri, elektronikk, luftfart, materialhåndteringssystemer og automasjon. Nexans har kommersiell virksomhet over hele verden, produksjon i 39 land, sysselsetter totalt 22 800 medarbeidere og hadde en omsetning på 7,4 milliarder euro i 2007.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094