23948sdkhjf

Bygger verdens største nanorørfabrikk

Bayer MaterialScience har startet byggingen av verdens største fabrikk for produksjon av karbonnanorør. Den får en kapasitet på 200 tonn per år og vil koste omkring 200 millioner kroner.

Dette er neste skritt for Bayer etter at forsøksvirksomhet har pågått siden 2007. Pilotanlegget i sør-Tyskland har produsert 60 tonn per år, mens den nye fabrikken vil ligge i konsernets Chempark i Leverkusen. Produksjonen i den nye fabrikken bygger på en katalytisk prosess der karbonnanorørene utvinnes av karbonholdig gass ved høy temperatur i en reaktor. Fabrikken vil bemannes med 20 ansatte.
Ifølge Wolfgang Plischke, styremedlem i Bayer, handler det om en viktig satsing for fremtiden, med mange nye anvendelsesmuligheter, for eksempel innen energi, miljø, transport, sikkerhet og byggevirksomhet. Karbonnanorør er en sylinder bygget av karbonatomer med sterke bindinger.
Det er ventet at etterspørselen etter nanorør vil øke med 25 prosent årlig i årene fremover. Om ti år kan dette være et marked verdt nærmere 15 milliarder kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093