23948sdkhjf

Gjennombrudd med panelantenner

Comrod AS har fått kontrakt på de første leveranser av plane panelantenner fra Thales Nederland. Antennene skal stå på fire av fartøyene i den nederlandske marinen og kontrakten har en verdi på rundt tre millioner kroner.

Løsningen som nå skal leveres til den nederlanske marinen er en pakke bestående av fire forskjellige panelantenner som dekker VHF & UHF frekvensene. Leveransene vil starte i 2. kvartal i år og vil avsluttes tidlig i 2010.
Comrod på Tau ved Stavanger har siden 2007 jobbet for å utvikle nye antenneløsninger der antennene kan integreres i skroget eller topside i master etc. om bord på fartøyene. Slike integrerte løsninger kan også brukes i andre sammenhenger.
Comrod opplyser at utviklingsprosessen har skjedd i nært samarbeid med Thales Nederland (datterselskap av den franske Thales-gruppen). Thales, som har 68.000 ansatte i 50 land og jobber mot flyindustri, sikkerhets- og forsvarssektoren, ønsker nå å tilby slike integrerte antenneløsninger til kunder over hele verden.
Niklas Hermannson, som er daglig leder i Comrod Communication ASA, er svært fornøyd med ordren, også sett i lys av det store antall marinefartøyer som er forventet bygget de neste tre til fem årene. Her kan det være gode muligheter for ytterligere utviklinger av antennesløsninger fremover.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094