23948sdkhjf

Plastråstoff av CO2?

Norner Innovation AS skal lede et 25-millioners forskningsprosjekt for å finne teknologi til å lage plastmaterialer basert på CO2 som råmateriale. Målet er å gjøre CO2 til en alternativ ressurs, ikke bare et problem.

― Dette er en unik mulighet til å snu på miljøproblemet, sier adm. dir. Tine Rørvik i Norner Innovation. ― Plasten kan bestå av opp til 50 vektprosent CO2. Vi ser frem til denne utfordringen og vil jobbe hardt for å realisere muligheten til å skape nye og bærekraftige plastmaterialer. Gassen kan eksempelvis komme fra et fangstanlegg, biomasse eller fra en produsent som Yara.
Norner Innovation har allerede flere avanserte labreaktorer der polymer kan produseres til prosjektet. Utviklingsprosessen med å kontrollere prosessparametrene og polymerens materialegenskaper går allerede som en aktivitet i deres pilotreaktorer. Dette arbeidet vil nå akselereres av det nye prosjektet.
― CO2 er en av de største utfordringene for miljøet og stabiliteten i verden, sier Tine Rørvik. ― Vår tilnærming er et alternativt syn på CO2; som et råmateriale og ikke bare som et problem. CO2 er faktisk et verdifullt, lavenergi råmateriale i denne sammenhengen. Prosjektet som støttes av Forskningsrådet får også deltagelse av Yara og danske Superfos.
(Innodesign)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063