23948sdkhjf

Nordisk kunst og mye mer på Scanplast

I morgen, 10. mars, åpner Scanplast i Göteborg. Samtidig arrangeres messene Konstruktion & Design og Electronix og det felles materialkonseptet Material Fusion. Alt foregår hos Svenska Mässan i Göteborg.
Messene foregår i tidsrommet 10.-12. mars og bygger på et nytt konsept der ulike bransjer og materialer, samt folk som jobber med konstruksjon og design kan møtes i et spennende fellesskap. Her dreier alt seg om å tenke nytt hva gjelder produktutviklingen. Svenska Mässan uttrykker at Material Fusion er et forum som er svært viktig i den rådende lavkonjunkturen og der ulike bransjer, besøkende og internasjonalt kjente foredragsholdere kan møtes i en kreativ og felles inspirerende miks. Flere nye materialløsninger sies å skulle bli presentert i løpet av messedagene.
Kjente foredragsholdere Blant foredragsholderne er det flere verdensnavn som kommer til Göteborg, bl.a. den internasjonalt kjente designeren Louise Campbell. Manfred Adamer, fra Swarovski, deltar også og forteller om krystallenes muligheter på helt nye områder, så som i bilindustrien. Kasey Jarvis, som er designer hos Nike, har utviklet en joggesko kun av gjenvunnede materialer eller som er blitt til overs fra annen produksjon. Han redegjør for produktet og tankegangen.
Kunst For øvrig kommer flere nordiske kunstnere og formgivere som jobber med komposittmaterialer til å gjeste Material Fusion. Den norske skulptøren Christopher Conte, som har bodd mesteparten av livet i USA, er blant dem som skal holde en presentasjon på messen. Han startet karrieren med å designe proteser, men ble så fanget av ideer omkring biomekanikk og tredimensjonal kunst at protesene etter hvert er blitt gjort til kunstgjenstander. På Material Fusion vil han vise noen av sine skulpturer og også fortelle om hvordan han benytter seg av forskjellige materialer i arbeidet. Han vil dessuten vise hvordan han er inspirert av fly, luftfart og medisin i sin kunst. Blant øvrige deltakere finner vi den danske formgiveren Mathias Bengtsson, som er nokså alene om å spinne smykker, møbler og til og med hele broer i karbonfiber. Adriaan Beukers, en hollandsk forsker har spesialisert seg på lettvektsprodukter for blant annet flyindustrien. Treff ham på Material Fusion!
Se for øvrig hele programmet på www.materialfusion.se

Seminarer
På årets messe presenteres også et stort seminarprogram satt sammen av forskningsinstituttet Swerea IVF. På seminarene kan besøkende og andre få nye kunnskaper om områder som kanskje var ukjente på forhånd. Til sammen vil seks forskjellige områder presenteres: Ekodesign, Elektronikkprodukter til å stole på Konstruksjonsmaterialer Plast: Forbedre, forenkle, effektivisere Lean Product Development samt Materialer for nye applikasjoner.
Fem, norske utstillere er til stede på messen; Biobe AS, NY Plast AS, Industriverktøy AS, Norner Innovation AS og tidsskriftet Plastforum. Velkommen til en prat på standen! AI
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078