23948sdkhjf

Elmia Polymer er premiereklar

I dag, 5. mai, går startskuddet for første utgave av Elmia Polymer. Messen, som varer til 8. mai, har over 150 utstillere av maskiner, utstyr, materialer og ferdigprodukter. La oss tro at mange trosser lavkonjunkturen og kommer til Jönköping og lager god, gammeldags «plastmessestemning».
Messearrangør Elmia i Jönköping har lang tradisjon i å arrangere gode industrimesser. Elmia Subcontractor (Underleverantör) er blitt virkelige suksesser for bearbeidere/underleverandører i Norden, spesielt for de svenske, hvor de kan vise seg fram på en kjempestor og godt besøkt messe. Nå prøver Elmia seg altså på en nykomling og et helt nytt konsept ved å arrangere en messe for plast- og gummiindustrien. Men; de har hatt god starthjelp i og med at Den svenske maskingruppen tidlig bestemte seg for å be medlemmene velge Elmia Polymer og ikke Scanplast denne våren. Og selvfølgelig kan samarbeidet som er etablert med Schall-messen (Fakuma) bety mye for at de store tyske og østerrikske maskinprodusentene åpner lommeboken og kommer til polymermesse i Jönköping. De fleste av de «store» er vitterlig der.
Forme framtiden Elmia, som messearrangør, bruker naturligvis store ord om dette arrangementet. Som sine konkurrenter hos Svenska Mässan i Göteborg sies det, korrekt nok, at framtiden og våre materialer ligger i hendene på designere, formgivere og produktutviklere. Messeledelsen for Elmia Polymer fremholder at nevnte grupper er spesialinvitert og vil bli godt representert blant de besøkende. Også på konferansesiden er det lagt vekt på design, innovasjon knyttet til bruk av polymere materialer. Bl.a. arrangerer Materialbiblioteket utstillingen PlastTactic 4.0. Her vil besøkende finne ekspertpaneler og miniseminarer innefor fire temaer; Future Plastics Bio Plastics Medical Grade Plastics og Trend Brief . Blant foredragsholdere på PlastTactic 4.0 har det lykkes å få én av designverdenens spennende toppaktører, Beatrice Santiccioli, også kalt «The Queen of color». Hun er kjent fargedesigner og ble for alvor kjent da hun arbeidet med klokker hos Swatch. Senere har hun hatt suksess hos Apple og for deler av Nikes kolleksjon. I dag bor hun i San Francisco og jobber som fargesetter og med visuell design for bl.a. Illy, Nike, Esprit International, Alezzi og Benetton.
På Elmia Polymer vil hun på siste messedag holde foredrag og gi eksempler på fargebruk, om fargenes språk, persepsjonsteori, heri om fargenes betydning for våre valg.

Også gummi Messearrangøren har ved flere anledninger fremhevet at Elmia Polymer også er gummiindustriens messe. Sveriges Gummitekniska Förening svarer med å legge årets nordiske gummikonferanse, NRC 2009, til Jönköping på messetidspunkt.
Noen norske utstillere også Går man på messens hjemmesider og titter på utstillerlisten, finner man at blant alle utstillere kommer eksempelvis 11 firmaer fra Danmark. Fra Norge er det tre påmeldte selskaper, i alfabetisk rekkefølge; Norner Innovation, stand B05:62 Plastforum, stand A01:85 Wilh. Willumsen, stand B02:60 Elmia Polymer er årets messe-nyskapning i Norden. Det er absolutt grunn til å være nysgjerrig for hva vi vil oppleve 5.-8. mai. Kom gjerne innom Plastforums stand og slå av en prat! Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078