23948sdkhjf

Bergen Plastics Composites AS overtar trolig ABB-produksjon

ABB har undertegnet en intensjonsavtale med nyopprettede Bergen Plastics Composite AS om salg av komponentfabrikken på Dalen. Planen er at den nye Bergen Plastics-datteren overtar driften 1. oktober i år.
Foreløpig er ikke alle formaliteter i overtakelsen klare, men daglig leder i Bergen Plastics AS, Jan Atle Ellingsen, sier til Plastforum at man har kommet veldig langt. Intensjonsavtalen er undertegnet og at alt tyder på at endelig avtale signeres i august og at Bergen Plastics Composites viderefører driften fra ABB i Dalen fra 1. oktober i år. Ellingsen forteller videre at daglig leder ved ABB i Dalen, Tom Kroken, vil ha 30 prosent eierandel i det nye selskapet Bergen Plastics Composites og vil fortsette som daglig leder. Eierne av Bergen Plastics vil eie 70 prosent og Jan Atle Ellingsen skal være styreleder.
46 arbeidsplasser Ingen av partene vil si noe om overtagelsessum eller gå konkret inn på detaljer i avtalen. Ellingsen forteller imidlertid at årsvolumene, er betydelige i norsk sammenheng og at det absolutt er mulig å tenke produksjon også utover leveranser til ABB. Han understreker at det ligger et stort potensial her. Fabrikken på Dalen ble etablert i 1974. Den har 46 ansatte og produserer komponenter i epoksy og sprøytestøpt termoplast til ABBs fabrikker i Skien og til andre ABB-enheter i utlandet. I avtalen sikres ABB leveranser fra fabrikken for en tidfestet periode. Det er mange konserner som nå tenker som ABB og selger produksjonsenheter til andre selskaper for å kunne konsentrere seg helt og fullt om det som er konsernets kjernevirksomhet. For ABB har målet med forhandlingene med Bergen Plastics vært å sikre arbeidsplasser og lønnsomhet, slik at virksomheten går en bærekraftig fremtid i møte. Målsettingen er å signere en endelig avtale i løpet av august 2009.
– Vi er glade for at langvarige forhandlinger nå er nedfelt i en intensjonsavtale og vi ser altså et stort potensial i produksjonen ved Dalen-fabrikken. Vi ser fram mot å overta ansvaret for produksjonen fra 1. oktober, avslutter Jan Atle Ellingsen. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.282