23948sdkhjf

Vera Fiberglass konkurs

Etter årelang produksjon av glassfibertanker og systemer har Vera Fiberglass AS i Sandefjord måttet kaste inn håndkleet. Bedriften sendte selv konkursbegjæring til Sandefjord tingrett 23. juli. I følge bobestyreren hadde bedriften ved konkursåpningen en gjeld på 19 millioner kroner. Rundt 30 ansatte står uten arbeid.
Vera Fiberglass hører til nestorene i norsk komposittindustri. Bedriften startet allerede på 1960-tallet produksjon av glassfiberprodukter og har gjennom årene levert flere hundre tusen tanker for drivstoff, vann og avløp. I noen år på 1990-tallet var selskapet på utenlandske hender, senest under navnet Flowtite. I 2001/2002 kom selskapet på ny på norske hender, via en såkalt management buyout, med Morten Hvidsten som medeier og daglig leder. Hvidsten har vært adm. direktør fram til konkursen.
Rammet av dårlige tider Vera Fiberglass AS hadde i fjor en omsetning på 47,5 millioner kroner og et resultat på nesten 900 000 kroner. Årsaken til konkursen er i følge kommentarer gitt til lokalpressen et vanskelig marked, med sviktende salg av tanker dette halvåret. Bedriften har kjørt fire dagers arbeidsuke i noen måneder, men dette var tydeligvis ikke nok for å berge økonomien. Dag Røed fra advokatfirmaet Haraldsen, Bydal og Søby i Tønsberg er utnevnt som bobestyrer. Han jobber nå med å sette seg inn i bedriftens regnskap og registrere eiendeler og varelagre. Han bekrefter at gjelden i selskapet er på cirka 19 millioner kroner. Fristen for å melde krav mot konkursboet er 1. september. En knapp uke senere, 7. september, møtes kreditorene til skiftesamling i Sandefjord tingrett. Plastforum har ikke lykkes å komme i kontakt med Morten Hvidsten, men vil eventuelt komme tilbake med utfyllende informasjon senere. Asle Isaksen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.316