23948sdkhjf

Biobe inn i nye lokaler

Biobe er mer enn halvflyttet til nye lokaler i Lisleby i Fredrikstad. Administrasjon og sprøytestøping er på plass mens komposittvirksomheten flytter inn i eget nybygg nærmere jul.
Med 21 mål tomt og snart et byggareal på 5 500 m2 har Biobe AS nok av plass til å se en ekspansiv fremtid lyst i møte. Lokalene er delvis nye, delvis rehabilitert fra en tidligere virksomhet, men det hele fremstår som en komplett, nyoppført enhet.
Flytter i etapper Biobe startet en gradvis flytting fra Kråkerøy til Lisleby i juni. Det meste av produksjonsutstyret for sprøytestøping, dvs. nå rundt 20 maskiner, var på plass før ferien startet og produserer nå for fullt. Hit kommer trolig også et par maskiner til fra Norsk Presstoff, som Biobe skal overta produksjonen for i høst. Administrasjonen i Biobe flyttet for øvrig inn i begynnelsen av august i en romslig administrasjons- og kontorfløy. Videre inneholder det store bygget rom for verktøyoppbevaring, en hall for verktøyvedlikehold samt en metallavdeling. I produksjonshallen for sprøytestøping er alt renovert fra gulv til tak. Det er lyst og vennlig, et sentralanlegg forsyner maskinene med alt en sylinder trenger av råvarer. Samtlige gulv er lagt på nytt og skal tåle trafikken og vibrasjoner fra de mange sprøytestøpemaskinene. Videre er den store lagerhallen vegg i vegg klargjort for å kunne ta virkelig store sprøytestøpemaskiner, dersom det skulle bli nødvendig.
Komposittfabrikken ferdig til jul Med de utvidete kravene hva angår brann, avlufting etc. kom Biobes ledelse fram til at det var enklest å skille komposittproduksjonen fra termoplaster. Komposittavdelingen, dvs. SMC-pressing og GRP-støping, skal inn i eget bygg på rundt 1 000 m2. Det påbegynnes i disse dager og skal stå ferdig til jul. Biobes ledelser er klar på at man i ett og alt skal tilpasse seg et norsk kostnadsnivå. Konkurransedyktighet skal oppnås bl.a. gjennom større kapasitet og fullt belegg. Vi gratulerer med det nye bygget – og viser til reportasje i augustutgaven av Plastforum. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078