23948sdkhjf

Er det FAW som hjelper Koenigsegg?

Fra Sverige spekuleres det nå om det likevel ikke er Shanghai Automotive Industry Corp. som er den som stiller opp med masse penger for at Koenigsegg skal få overta Saab, men derimot FAW, Kinas nest største bilprodusent.
I går fortalte vi at via pressemeldinger og kilder i svensk presse at det sannsynligvis var Shanghai Automotive Industry Corporation som stilte opp. Ifølge Dagens Nyheter i dag er det mer sannsynlig at det er FAW, eller China First Automobile Works, som er den rike onkel. Også FAW er partner til nåværende Saab-eier, General Motors, GM, og solgte i fjor biler til en verdi av rundt 200 milliarder USD. De har en andel på 16 prosent av det kinesiske markedet.
FAW har også i lengre tid samarbeidet med vestlige bilprodusenter, deriblant flere europeiske. Nå planlegges visstnok nye fabrikker i Kina sammen med GM, skriver Dagens Nyheter i dag. Sist uke skrev for øvrig GM og FAW under på en ny samarbeidsavtale verdt 293 millioner USD, eller drøyt 1,7 milliarder NOK.
Ingen av partene har ennå kommet med noen signaler om hvem det er som stiller opp med tre milliarder svenske kroner slik at Koenigsegg kan kjøpe Saab. Men som vi skrev i går; alle venter på at de stumme snart kommer med informerende lyder. AI
Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078