23948sdkhjf

Saab-kjøpet et skritt nærmere mål

Alt tyder på at Koenigseggs kjøp av Saab går i orden ved at lånesøknaden i den Europeiske Investeringsbanken, EIB, mest sannsynlig blir innvilget. Det meldte Svenska Dagbladet (SvD) 1. oktober. Fra et ledermøte i EIB sist onsdag ryktes det at det var positiv vilje til søknaden fra Koenigsegg om et lån på 4,3 milliarder svenske kroner for oppkjøp og fortsatt utvikling av Saab Automobile.
Ledermøtet i EIB skulle fremskaffe tilstrekkelig underlag for endelig vedtak på styremøte 21. oktober. Ifølge kilden til SvD pekes det på at lånesøknaden, når den har klart seg hele veien fram til ledermøtet, vil bli innvilget av styret om to ukers tid. Ellers hadde søknaden og forretningsplanen blitt avvist på et tidligere stadium.
Den svenske regjeringens sjefsforhandler i denne saken, statssekretær Jöran Hägglund, sier i en kommentar at EIB har vært på besøk i Trollhättan. Der gikk de nøye gjennom alle forhold og prospekter.
Et utlån fra EIB må garanteres for av den svenske regjeringen. Og; det er først når EIB har tatt beslutningen at regjeringen kan gi sin garanti.
– Vi gjør våre vurderinger og beslutning tas først når vi vet hvor stort lån som innvilges for utvikling av Saab. Vi er selvfølgelig veldig interessert i låneutfallet, sier Jöran Hägglund til SvD.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109