23948sdkhjf

Kostnadsbesparende rør ved transport av olje og gass

Trelleborg Offshore har lansert en ny og oppgradert kvalitet av sine Elastopipe-løsninger. Den nye rørløsningen av syntetisk gummi kalles Elastopipe FOR (Fire & Oil Resistant) og er spesielt designet for transport av organiske medier. Produktet skal ha svært lang levetid.
Elastopipe FOR er utviklet ved fabrikken i Krokstadelva og har et spesialutviklet polymerbasert overflatelag som er utviklet for å oppnå eksepsjonell motstandsdyktighet mot hydrokarboner. I følge salgs- og marketingsjef Jan-Hugo Nilssen hos Trelleborg Offshore Norway AS vil rørene ha minst 30-års levetid.
God metallerstatter
Elastopipe-produktene har vært under utvikling i mer enn ti år og produsenten hevder at disse rørene har fordeler fremfor konvensjonelle, stive rør. Derfor er de i olje- og gassektoren blitt en etablert løsning for sjøvannsystemer og sprinkleranlegg, takket være at de ikke korroderer og viser brannsikker ytelse kombinert med minimalt vedlikehold og lavere installasjonskostnader. Nilssen påpeker også store vektfordeler sammenliknet med stålrør. Enkel og rask installasjon gjør Trelleborg Offshores nye rør svært aktuelle for så vel faste som flytende plattformer og for overføringer mellom fartøyer og plattformer. De er selvfølgelig også egnet for olje- og gassinstallasjoner på land, for H2S-ventilasjonslinjer, avløpsvann, åpne og lukkede prosessystemer og til en lang rekke andre løsninger i industrien.
Testet og kvalifisert – Vår nyeste Elastopipe-løsning gir brukerne store fordeler når gamle rør skal skiftes til nye ved at de, i forhold til stålrør, ikke korroderer. Det gir det høyere sikkerhet og vesentlig lavere installasjons- og vedlikeholdskostnader. Det betyr en svært god økonomisk løsning, både når det gjelder nye installasjoner og ved erstatning av gammelt rørutstyr, hevder Jan-Hugo Nilssen.
Elastopipe FOR er nå fullt ut kvalifisert av Trelleborgs FoU-avdelinger etter mer enn to års testprogram i temperaturer mellom -30° C og 100° C. Testene er utført i samarbeid med StatoilHydro og Shell under påvirkning av en rekke, organiske kjemikalier.
Trelleborg Offshore understreker at de nye rørene er motstandsdyktig mot eksplosjoner, store trykk og jet-branner. Korrosjons- og vektfordeler er nevnt, likeså enkel montasje. Montasjen krever eksempelvis ingen arbeider med åpen flamme eller sterk varme, som ved sveising og skjæring. Det reduserer risikoen på arbeidsstedet. Deler av systemet kan prefabrikkeres på land. Operasjonelt temperaturområde er fra -30° C til 70° C. (Pressemelding bearbeidet av Asle Isaksen)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095