23948sdkhjf

Flere designinnovasjoner før 19. oktober!

Produktet som vant årets Hederspris for god design, sies å ha revolusjonert måten som havbunnen kartlegges på – samtidig som den har gitt bedriften betydelig økning i oppdrag, i antall kontakter og ikke minst; entusiasme blant ansatte. 19. oktober går søknadsfristen ut for neste års designpriser.
– Ved søknadsfristens utløp sist gang hadde vi rekordmange søknader fra bedrifter og designere i hele landet. Jeg er overbevist om at det finnes nok av gode bedrifter i Norge til å sette en ny rekord nå, sier Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd. Hun har ansvaret for utmerkelser og priser under neste års utdeling av Merket for god design.

Dypvannssensor til topps
Tidligere Seabed Geophysical, som nå heter SeaBird Technologies, søkte om å motta Merket for god design for sin egenutviklede dypvannssensor CASE Abyss for ett år siden. Sensoren imponerte designjuryen så mye at både bedrift og designer i tillegg ble nominert til Hedersprisen for god design, landets mest høythengende designpris. På Designdagen i mars i år gikk CASE Abyss helt til topps.
– Vi har blitt gratulert fra alle hold i både inn- og utland, og blir stadig oppringt av kunder og underleverandører som ønsker å samarbeide med oss, opplyser Fredrik Næs, som er utviklingssjef i SeaBird Technologies i Trondheim. I november kommer han til Polymerdagene for å redegjøre nærmere for produktet, arbeidsmetodikk, strategivalg etc.
Næs forteller at designutmerkelsen har betydd mye for de ansatte i selskapet. – Å motta både Merket for god design og Hedersprisen for god design er en solid anerkjennelse, og det er klart at den er med på å øke motivasjonen og stoltheten internt. Det at selskaper som til daglig arbeider med BMW og Porsche nå vil ha oss med på laget, viser at vi har truffet godt, sier han, og legger til at ordreinngangen er god og at selskapet stadig oftere får oppdrag fra de store, multinasjonale oljeselskapene.

Nyskaping gir suksessbedrifter
– Det at en ekstern tredjepart går produktet i sømmene og gir en evaluering, er verdifullt for bedriftene. Samtidig tror jeg mange bedrifter har skjønt at godt design er kostnadseffektivt. Stadig flere ser nytteverdien av å involvere design i alle ledd. Dette er spesielt aktuelt, om ikke livsviktig, i økonomisk trangere tider, mener Strøm-Gundersen.
Hun tror mye av grunnen til at stadig flere bedrifter aspirerer til Merket for god design, skyldes at det oppfattes som et kvalitetsstempel i næringslivet. – Vi merker en økt interesse for nyskaping blant norske bedrifter, og ser at stadig flere arbeider metodisk med design og innovasjon, sier hun.

Design – kvalitet i alle ledd
Fredrik Næs i Seabed Geophysical er av samme oppfatning. – Vi har opplevd at god design ikke bare er mer estetisk, men også mer funksjonelt. Derfor bruker vi industridesign i mer utstrakt grad enn tidligere. Dette gjøres fordi vi mener gjennomarbeidet design er viktig for å kvalitetssikre produktene i alle ledd, sier han.
Årets hedersprisvinner er opptatt av å formidle at god design skaper entusiasme og samtidig gjør det lettere for de ansatte å forklare hva selskapet driver med på kundemøter. Han tror flere teknologibedrifter vil følge i firmaets fotspor i årene framover.
– I starten var vi faktisk ikke helt sikre på om vi skulle sende inn søknaden. Dette skyldes at vi driver med svært avansert teknologi, og vi tenkte at designprisen sikkert gikk til mer forbrukervennlige produkter. Heldigvis sendte vi inn en søknad. Det har vi aldri angret på, sier han.
Effekten av design skal vises Også på årets Næringslivsdag, som går av stabelen torsdag 15. oktober på DogA, Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo, er det sterk fokus på å synliggjøre effekten av designinvesteringer i praksis. Her samles viktige norske og internasjonale foredragsholderne for å snakke og diskutere omkring strategi, design og innovasjon. Årets program byr på foredrag av Virgin Atlantic, GE Healthcare, Norsk Tipping, Gjensidige, Edge Consultants,TH!NK og Visit Voss. I tillegg blir det utdeling av Design Effekt 2009 ved konferansier Øystein Bache. Men; tilbake til søknadsfristen for Merket for God Design: Husk 19. oktober, altså om under to uker! Da går fristen ut for å ha mulighet for pristildeling våren 2010. (Pressemelding bearbeidet av Asle Isaksen)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078