23948sdkhjf

Draka med ny kabelfabrikk i Drammen

Med olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i spissen, åpnet Draka Norsk Kabel 18. november ny fabrikk på Holmen i Drammen. Fabrikken, som har kostet 150 millioner kroner, er spesiallaget for produksjon av undersjøiske kabler til olje- og gassindustrien.
I nærvær av den nederlandske konsernsjefen Frank Dorjee var både kunder, leverandører og politikere med på åpningen av den nye subsea-kabelfabrikken, der altså olje- og energiminister Terje Riis-Johansen sto for åpningen. Den nye fabrikken er en av de største industrielle satsingene i Drammen på lang tid. Til tross for internasjonal finanskrise som konsernet har merket særs godt, har Draka-konsernet valgt å legge rundt 150 millioner kroner ned i den nye fabrikken og utstyret den rommer. Fabrikken skal levere kabler for undersjøisk produksjon av olje og gass, til å frakte strøm fra vindmøller til havs og til å sørge for elektrisifering av oljeinstallasjoner offshore.
Organisasjonsdirektør Hans Henrik Bruusgaard i Draka Norge forteller til Plastforum at Draka har stor tro på leveranser av kabler ikke bare til offshore olje- og gassutvinning, men også til storindustrien som nå vokser fram over hele verden når det gjelder fornybar energi og vindmøller til havs. Her har Draka Norge nå fått en sentral posisjon i konsernet, som dets leverandør av slike kabler internasjonalt. Bruusgaard understreket at selskapet over mange år har satset betydelige midler for å være langt fremme rent teknologisk og kompetansemessig på undersjøiske kabler, blant annet gjennom samarbeid med norske forskningsmiljøer. Bruusgaard forteller at det i den nye subsea-fabrikken er investert i bl.a. en ny, større ekstruder, en sammenslager, en stor armeringsmaskin, tre karusseller og kabelbaner ut til dypvannskai.

Kort om Draka: Morselskap Draka Holding i Nederland omsatte i 2008 for mer enn 23 milliarder kroner og har nesten 10 000 ansatte fordelt på 30 land over hele verden. Draka Norge består av de to fabrikene Draka Norsk Kabel og av Draka Norge består av Draka Norsk Kabel i Drammen og Draka Comteq Norway på Årnes.
Førstnevnte står for produksjon av lavspennings- og spesialkabler, herunder kabler for installasjoner subsea, mens enheten på Årnes produserer kommunikasjonskabler
Samlet har Draka Norge rundt 400 ansatte og en omsetning på ca. 1,4 milliarder kroner. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063