23948sdkhjf

Borealis vurderer sitt forhold til rotasjonsstøping

I følge European Plastics News har Borealis iverksatt full gjennomgang av sine aktiviteter knyttet til rotasjonsstøping. Selskapet holder alle muligheter åpne, underforstått alt fra fortsatt satsing til salg av aktiviteten!
I artikkelen i European Plastics News, ført i pennen av Chris Smith, refereres det til Wim Roels, som er NK i Borealis' divisjon for plaststøping. Roels forteller at gjennomgangen som Borealis nå gjør har en rekke årsaker. Blant annet besluttet konsernet tidligere i år å stenge HDPE-produksjonen ved anlegget i Beringen i Belgia. Anlegget har en kapasitet på 220 000 årstonn, og leverer en god del av råvarene som går til rotasjonsstøping.
– Vi stenger PE-fabrikken i Belgia, men vi spør oss selv samtidig om kompleksiteten innen rotasjonsstøping virkelig er noe vi ønsker å være med i. Vi skal ta en beslutning innen utgangen av året, sier Roels.
Borealis er en stor leverandør av PE til rotasjonsstøping og selskapet hadde i en periode så mye som 40 prosent markedsandel globalt. I de siste årene har selskapet fokusert mer på spesielle bruksområder, knyttet til mulighetene for øremerket produksjon, som metallocen katalysatorteknologi gir (Borecene). Borealis ønsker ikke å anslå sin globale markedsandel innen segmentet rotasjonsstøping og heller ikke hvilken verdi leveransene har for Borealis. Markedssjefen for plaststøping, Tarmo Raudsepp, understreker at rotasjonsstøping er rammet svært hardt av den økonomiske nedgangen, spesielt mot bilindustri og anleggsvirksomhet, men at vekstutsiktene på lengre sikt er rimelig gode. Samtidig medgir han at strukturen for leverandørkjeden innen rotasjonsstøping er i rask endring.
– Dette blir mer og mer en compounderingsvirksomhet. Det er ikke nødvendigvis attraktivt for et råvareselskap, sier Raudsepp til European Plastics News.
Tarmo Raudsepp legger til at Borealis vurderer alle muligheter for denne forretningsvirksomheten, inkludert salg, joint venture med partnere eller en restrukturering. – Vi ser på alle muligheter. Slik det er nå er forretningsområdet rotasjonsstøping ikke bærekraftig på lang sikt, avslutter han.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094