23948sdkhjf

Borealis ut av rotasjonsstøping

Ingen røk uten ild! Meldingen vi brakte for mindre enn to uker siden, med referanse til artikkel i European Plastic News, om at Borealis vurderte sitt forhold til forretningsområdet rotasjonsstøping, viser seg nå å være svært så korrekt. I løpet av 1. kvartal 2010 er det slutt!
I dag, 21. desember 2009, melder Borealis at selskapet har besluttet å trekke seg ut av alle aktiviteter for rotasjonsstøping innen 31. mars 2010.
Har markert seg
Borealis har vært aktiv i dette markedet i mange år, og har tilbudt anerkjente varemerker som Borcene og Borplus til en bred kundebase. Borealis har også vært med å sette industristandarder for rotasjonsstøping gjennom aktiv deltakelse i the Association of Rotational Moulding. Beslutning om å trekke seg ut er et resultat av en lengre og seriøs studie av markedsvilkårene for rotasjonsstøping. Blant annet besluttet konsernet tidligere i år å stenge HDPE-produksjonen ved anlegget i Beringen i Belgia. Anlegget har en kapasitet på 220 000 årstonn, og leverer en god del av råvarene som går til rotasjonsstøping.
Wim Roels, som er Vice President Moulding i Borealis, uttalte tidligere i høst at når Borealis stenger PE-fabrikken i Belgia, vurderes samtidig om kompleksiteten innen rotasjonsstøping virkelig er noe selskapet ønsker å være med i. Borealis har vært en stor leverandør av PE til rotasjonsstøping og selskapet hadde i en periode så mye som 40 prosent markedsandel globalt. I de siste årene har selskapet fokusert mer på spesielle bruksområder, knyttet til mulighetene for øremerking som metallocen katalysatorteknologi gir (Borecene).
Ingen butikk Markeder i endring og nøktern vurdering av fremtidige muligheter for Borealis innen denne sektoren, har altså gitt som resultat at Borealis trekker seg ut av rotasjonsstøping. I pressemeldingen sier Borealis at den rådende, økonomiske situasjonen i Europa har tvunget rotasjonsstøpeindustrien til å fokusere på et krympende sluttbrukermarked og til å lete etter alternative, kostnadseffektive løsninger.
Wim Roels uttaler i pressemeldingen at til tross for selskapets materialer er ledende i dette konkurransepregede markedet, er begrensningene i volumene i dagens produksjon til hinder for gi tilstrekkelig verdiskaping. – Vårt primære mål de neste månedene vil være å sikre kontinuitet i råstofftilgangen til eksisterende kunder, samtidig som de sikrer sine fremtidige forsyningskanaler, avslutter Wim Roels. Selskapets folk innen salg og teknisk support vil stå til rådighet for kundene i overgangsperioden. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.18