23948sdkhjf

Norner tester migrasjon og barriereegenskaper

For alle som steller med eksempelvis matemballasje, eller der barriereegenskaper eller migreringsproblematikk står sentralt, vil et nytt tilbud fra Norner Innovation AS kunne bli til stor nytte.
Markedssjef Ole Jan Myhre i Norner forteller at testlaboratoriene er styrket med nyinnkjøpt utstyr. Dermed kan Norner også tilby et eget senter for migrasjonsanalyser av plastmaterialer. Her kan man finne svar på eksempelvis en emballasjes barriereegenskaper eller vurdere andre produkter og hva som skjer når de kommer kontakt med mat. – Dette gjør oss til en enda mer kompetent leverandør av analysetjenester og utviklingsoppdrag for emballasjeindustri og alle som trenger svar på ubesvarte spørsmål knyttet til plast, sier han til Plastforum.
I henhold til matdirektiver Myhre forteller at testene utføres i henhold til harmoniserte EU-regler og -direktiver. Følgende tester tilbys: Totalmigrasjon ifølge EN 1186 - Vannholdige matsimulanter ved full nedsenking - Vannholdige matsimulanter ved ensidig eksponering i celle - Vannholdige matsimulanter ved fylling av artikkel - Substituttsimulanter iso-oktan og 95 prosent etanol Spesifikk migrasjon ifølge EN 13130 - Bestemmelse av 1-octene og 1-hexene i matsimulanter - Bestemmelse av utvalgte additiver i matsimulanter Kjemisk analyse av additivinnhold - Kvalitativ identifisering av additiver i emballasje og plastprodukter. - Kvantitativ analyse av additiver med SML i emballasje og plastprodukter.
Også OTR Myhre forteller at Norner også har utvidet laboratorietilbudet med utstyr for å måle oksygenpermeabilitet (OTR). – Vårt nye OTR-instrument er spesielt utviklet for analyser av ferdige eller hele emballasjeenheter av enhver type. Det inkluderer også celler for å analysere OTR av filmer, folie og plater, sier han. Ifølge Myhre har instrumentet høy pålitelighet og er svært effektivt i bruk. Analysene utføres i henhold til prinsippet om såkalt «Ambient Oxygen Ingress Rate» (AOIR). For de mindre innvidde av oss innebærer det fordeler som: Høy fleksibilitet i forhold til emballasjens format, filmer og plater Analysenes hastighet God pålitelighet og reproduserbarhet Lavere kostnader Henning Baann, som er leder for Norners Vitenskapelige Laboratorier, forteller at de siste investeringene styrker styrker Norners tjenestetilbud overfor emballasjeprodusenter og matindustrien generelt. De nye analyseteknikkene vil bli utnyttet både i prosjekter og som egen analysetjeneste. – Vårt fokus er rettet mot egen evne til å levere effektive tjenester og prosjekter for emballasjeutvikling og optimering, for kvalitetsforbedringer og sikring samt problemløsing, sier Henning Baann. Laboratoriene hos Norner og ikke minst kompetansen hos selskapets ansatte gjør at Norner ytterligere styrker stillingen knyttet til vurderinger og analyser av polymere materialer, additiver og for teknologier for plastprosessering. At Norner også fremstår som et virkelig testsenter for emballasje er blitt ytterligere styrket med de nye tjenestene. Det gjelder for kunder både i Norge og i utlandet. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125