23948sdkhjf

Utenlandsk rekordoppslutning på Industridagene 2010!

Industridagene 2010 opplever rekordmange utenlandske og nye utstillere til årets innenlandske industribegivenhet som finner sted hos Norges Varemesse på Lillestrøm i dagene 27.-30. september. Av 320 firmaer er 106 utenlandske!
At det er så mange utenlandske selskaper, mer enn 30 prosent av det totale utstillerantall, tyder på at mange vil inn i det norske markedet – et marked som altså virker forlokkende på utlendinger. Oppsiktsvekkende er det også at 181 av utstillerne er nye sammenliknet med forrige Industridagene i 2006.

Må følge med i timen!
I en kommentar til de mange utenlandske utstillerne sier Trond Andersen, prosjektsjef for Industridagene, at Norges Varemesse naturligvis er begeistret over at så mange utenlandske firmaer finner veien til Lillestrøm og Norge. Andersen er likevel, og med rette, klar i sin tale: – Når flere enn 25 prosent av utstillerne kommer fra Danmark og Sverige bør det ringe en bjelle hos norske industrileverandører.
Dukker man ytterligere ned i tallene vil man se at av de nye utstillerne er det like mange norske som utenlandske.
– Det er etablert et solid dansk miljø som øker i antall, og det samme gjelder svenskene. Godt for norsk industri er det at det er like mange nye norske som utenlandske utstillere. Dessuten tror vi at konkurransen er sunn og at mange flere norske bedrifter vil komme raskere på banen ved neste korsvei, Andersen.

Møteplass for nyheter og kompetanse
Det blir fullt opp med presentasjoner av nyheter og ikke minst om kompetanse på de drøyt 12.000 m² hallareal som utstillingen rommer. – Vi skilter med komplett seminarprogram som inneholder alt fra produktutvikling, materialteknologi og design, opplæring, HMS og ENØK. Både besøkende og utstillere kan fritt delta og få inspirasjon og kunnskap fra sentrale aktører innen industrien, hente ideer fra industrielle nyheter. Ellers er det mange aktiviteter på standplassene, sier Trond Andersen.
Plast, kompositt og gummi Som nevnt i augustutgaven av Plastforum er det også en god del selskaper relatert til «våre» bransjer. Det er likevel endringer siden forrige gang det var Industridagene, i 2006. Da deltok flere av plastmiljøene i Norge samlet. Foruten fellesstand kalt Innovasjon Plast var også bedrifter i Borg Plast-Net og Stjørdal/Leksvik-miljøet med og viste seg fram for øvrig industri og sluttkunder. Sistnevnte gruppering under navnet Plastinnovasjon Midt-Norge. Men; selv om slike fellesskap blant bearbeidere ikke lot seg etablere denne gang, er det fellesutstillinger fra en rekke nasjoner og også noen norske, bl.a. fra Mjøs-området. Også hos Minoko/Prototal samarbeides det med Kadabra Produktdesign AS om både en stand og foredrag. En interessant konstellasjon! VINK Norway er tilstede med sitt bred tilbud av plasthalvfabrikata mens konkurrenten Astrup er representert på kurssiden. Vi registrerer for øvrig at et selskap som Materialise kommer med sitt totale tilbud om nye produksjonsløsninger og ønsker å skaffe seg kunder i det norske markedet. Hvem som deltar fra «vår sfære» – vennligst se i august-utgaven av Plastforum, side 30-35.
Industridagene har i en årrekke vært en ledende industriell messe med fokus på utstyr og teknologiske løsninger. Vi samstemmer med arrangøren i at mange av de mer enn 300 utstillerne viser og representerer løsninger for fremtidens industri. Det bør være inspirerende, gi økt kunnskap og skape nye relasjoner. Vi ses på Lillestrøm og Industridagene 27.-30. september! Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078