23948sdkhjf

Salget av tyske plast- og gummimaskiner stiger raskere enn forventet

De tyske produsentene av plast- og gummimaskiner har kommet over den økonomiske krisen raskere og klart bedre enn forventet for mindre enn ett år siden.
Omsetningsveksten er nå langt høyere enn ventet, viser den månedlige undersøkelsen som organisasjonen VDMA gjennomfører. Tallene for 2010 er klare og medlemmene av VDMA kan vise til 17 prosent økning i omsetningen i siste regnskapsår. – Forbedringen er så stor at ved utgangen av året viste salget høyere vekstkurve enn forutsett så sent som på K 2010. På det tidspunktet ble vekstanslaget hevet fra 10 til 15 prosent. Og så endte det på 17 prosent, sier en fornøyd Ulrich Reifenhäuser på vegne av VDMA. Salget til kunder i Tyskland steg med 10 prosent, mens eksporten til utlandet som helhet vokste med 19 prosent. Omsetningen til landene i euroområdet viste en økning på 9 prosent.

Plast- og gummimaskinindustrien er i dag blant de raskest voksende grenene av tysk maskinteknologi. Produksjon av selve produksjonsmaskinene ventes å nå en verdi på 4,5 milliarder euro. – Vi er svært lettet over vendingen som fjoråret tok. Men til tross for en svært gledelig vekst i næringen, er det fortsatt et godt stykke igjen til toppåret 2008, sier Ulrich Reifenhäuser. Da nådde de tyske maskinprodusentene rekordomsetningen 5,6 milliarder euro.
Fulle ordrebøker
Ordreinngang økte kraftig måned for måned under hele fjoråret og K-messen bidro til å gi et kraftig løft mot slutten av 2010. Antall innkommende ordres i 2010 var hele 75 prosent høyere enn i 2009! Industriens kapasitetsutnyttelse økte markant og ordrebøkene rapporteres nå å være fulle hos flere produsenter. Den høye ordreinngangen er uansett tilstrekkelig til å dekke betydelige deler av kapasiteten i året vi er inne i. Leveranser av maskiner til eksportmarkedene økte selvsagt også under hele året. Det viktigste markedet ble nok en gang Kina, mens USA kom på andre plass et godt stykke bak og med India på tredje plass. – De høye vekstratene til tross, industrieksporten er langt unna de rekordhøye resultatene oppnådd i 2008, avslutter Ulrich Reifenhäuser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078