23948sdkhjf

Ragasco fikk betydelig kontrakt med europeisk bilprodusent

22. februar meldte Hexagon Composites at datterbedriften Ragasco hadde inngått en betydelig kontrakt med en stor, europeisk bilprodusent. Ragasco skal levere drivstofftanker for komprimert naturgass (CNG) for én av bilfabrikkens nye personbiler. Produksjonsstart er planlagt til fjerde kvartal 2011.
Drivstofftanker for personbiler er en viktig del av Hexagon Composites og datterbedriftenes produktportefølje. Konsernets strategi er å tilby innovative løsninger som kan bidra til å løse globale miljøutfordringer. Selskapene i gruppen kan nå tilby flere lettsvektsbeholdere for lagring og transport av forskjellige gasser. – Med denne kontrakten har Ragasco vunnet nok en strategisk viktig kontrakt. Den representerer en betydelig referanse, sier Øyvind Hamre, administrerende direktør i Ragasco.
Hamre mener at Ragascos omfattende kunnskap og erfaring fra fullautomatiserte produksjonsanlegg for slik tankproduksjon, har spilt en viktig rolle for tildelingen av kontrakten.

70 prosent lavere vekt enn stål Komposittbeholderne er klassifisert som Type 4 og består av innerbeholder (liner) i polymermaterialer og utvendig forsterket av glassfiber og karbonfiber. Det tilfredsstiller alle internasjonale levetidskrav med hensyn til sikkerhet og vekt. Med opptil 70 prosent lavere vekt i forhold til stål, gir drivstofftanker i kompositt bedre driftsøkonomi og kjøreegenskaper enn stålbeholdere. CNG-tankene, som plasseres under gulvet i bilen, tillater en kjørerekkevidde på ca 400 kilometer.

For øvrig; naturgass er en miljøvennlig form for drivstoff, da utslippene fra biler på naturgass er langt lavere enn fra konvensjonelle forbrenningsmotorer.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078