23948sdkhjf

Miljøprisen 2011 tildelt EPS Box

Emballasjeprodusentene BEWi, Vartdal Plastindustri og designbyrået Inventas ble i dag belønnet med Miljøprisen 2011 på Designdagen. En totalt redesignet fiskekasse, EPS Box, kan spare miljøet for 155 tusen tonn med CO2.
Det var en blid gjeng av bedriftsfolk og designere som i formiddag mottok Miljøprisen av Fride Solbakken, politisk rådgiver i Fiskeri og Kystdepartementet. – Grønne verdier og bærekraftighet kommer stadig høyere på dagsorden både nasjonalt og internasjonalt, og vil bli enda viktigere for selskaper som ønsker å hevde seg i fremtiden. Produktet og bedriftene er verdig vinnere. Nyvinningen kan gjøre norsk fiskeeksport til en langt mer miljøvennlig industri, sa Eline Strøm-Gundersen, prosjektleder i Norsk Designråd i anledning pristildelingen.
Produktet EPS Box startet med en enkel ide hos BEWi, nemlig å erstatte lokket på fiskekassene med en enkel film. Resultatet ble et innovasjonsprosjekt som nå ser ut til å ha potensial til å fullstendig forandre måten laks pakkes og transporteres på – og som altså kan spare miljøet for flere tusen tonn med CO2. BEWi tok kontakt med Vartdal Plastindustri om de ville samarbeide om en ny løsning. Svaret var ja – og med hjelp fra Inventas er EPS Box nå blitt et flott, prisbelønt faktum. Og med storskalaproduksjon fra mai i år.
Plastforum gratulerer – og vi står ved alt vi har sagt og skrevet om samarbeid og litt større konstellasjoner. Vi lover mer om produktet EPS Box i papirutgaven av bladet og spesielt i aprilutgaven, der emballasje er temaet. Her satser vi også å få et intervju med BEWi-sjefen, Svenn Bekken, som nå også er daglig leder i Norplasta AS.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079