23948sdkhjf

Årsmøte i Borg Plast-Net

Borg Plast-net (BPN) har nylig avholdt sitt årsmøte i Fredrikstad Rådhus. Fredrikstad kommune er fortsatt en aktiv og viktig støttespiller for nettverket som nå har 31 medlemsbedrifter, tre personlige medlemmer samt sju offentlige institusjoner inkludert Høgskolen i Østfold (HiØ).
Leder av nettverket, Tor Prøitz, fremhevet spesielt samarbeidet med HiØ som særs viktig og at dette hadde dominert mye av aktiviteten i BPN i 2010. – Plastnettet er nå så tungt inne i HiØ-systemet at de dominerer flere av hovedprosjektene til avgangsstudentene, fortalte Prøitz. I tillegg deltar nettverket sammen med medlemsbedrifter i utviklingsprosjekter slik som «Fononiske materialer». Dette prosjektet ble for øvrig presentert på Polymerdagene i Fredrikstad like før jul.
Elvemetro Et nytt prosjekt som BPN har kastet seg inn i, og med full tyngde, er utviklingen av en elvemetro i Fredrikstad. Som kjent er byen delt av Glomma med to elveløp; Østerelva og Vesterelva. Vannveien er derfor et naturlig knutepunkt i Fredrikstad og har, gjennom tidene, vært viktig ferdselsåre i distriktet. Det er nå krefter i Fredrikstaddistriktet, blant annet Fredrikstad Utvikling, som ønsker å revitalisere denne transportmåten tilpasset dagens krav. Ingenting er da mer naturlig enn å lage en ferge eller elvemetro i komposittmaterialer. Arne Osmundsvaag fra Ship Broking & Consulting i Asker var derfor invitert til årsmøtet i BPN for å fortelle mer om mulighetene en slik fartøystype gir. Han holdt et interessant foredrag som tok for seg hurtigbåtenes utvikling, muligheter og begrensninger. Vekt, hastighet, energiforbruk og manøvreringsevne var viktige parametre som ble trukket fram. Men; det finnes også utfordringer. De to største er nok isforholdene vinterstid og småbåttrafikken om sommeren. BPN ser for seg en realisering av elvemetro-prosjektet innen relativt nær fremtid.
Testlab Et annet prosjekt gjelder etablering av et felles testlaboratorium for bedriftene i BPN. Utstyr til dette formålet er kostbart og en felles utnyttelse av en slik ressurs er noe man har jobbet med siden Arena-prosjektet Plastinnovasjon Østfold. Nå begynner prosjektet å ta mer konkret form. BPN har også satt ned et fond til verdiskapende utviklingsprosjekter for medlemmene. Plastnettverket oppfordrer på den måten til en aktiv holdning til innovasjon og nytenkning.
Nytt styre Valg av styre er en naturlig del av et årsmøte. Her ble Tor Prøitz og Roar Varildengen (HiØ) gjenvalgt som hhv. leder og nestleder. Styret består dermed av:
Leder: Tor Prøitz, Østfold Bedriftsrådgivning Nestleder: Roar Varildengen, Høgskolen i Østfold Styremedlemmer: Sverre Gustavsen, STI/Plamako AS Tore Kjølstad, TK Nor AS Halvard Winterseth, AS OmBe Plast Paal Fischenich (varamedl.) Olav Larsen, Biobe AS (varam.)
Som sekretær fungerer Steinar Vingerhagen, Fredrikstad kommune. Revisorer er Johan Horsrud og Bengt Haakonsen, men valgkomiteen utgjøres av Per Billy Hansen, Bjarte Haldorsen og Terje Christiansen. Av Jon Hermansen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065