23948sdkhjf

Pipelife Norge skal produsere verdens største trykkrør

Pipelife skal investere mellom 20 og 30 mill. kroner i fabrikken på Stathelle i Telemark. En ny linje skal produsere verdens største trykkrør i PE, med en diameter på 2,5 meter og i lengder på opptil 600 meter. Utstyret skal være produksjonsklart før årsskiftet.
Kjell J. Larsen, adm. direktør i Pipelife Norge, forteller at det skal investeres i en ny, stor ekstruder samt i oppbyggingen av en linje med dyser, avtrekk etc. for disse store dimensjonene.
Spenstige størrelser – Fabrikken på Stathelle, og rørteknologien den er kjent for, er blant verdens fremste. Pipelife var først ute med trykkrør i PE med diameter på 2 meter. Det var i 2004. Nå er det behov for enda større rør, med virkelig spenstige dimensjoner, sier Larsen. Han forteller at etterspørselen etter store PE-rør er betydelig og at det er behov for større kapasitet på fabrikken – også rør med de helt store dimensjonene. – Vi ser et attraktivt marked for rør med 2,5 meters diameter. Det vil vi være alene om å kunne levere, sier Larsen, og viser til de mange leveransene av store rør som har gått sjøveien fra Stathelle til kunder over store deler av verden.

Være i front
Pipelife Norge skal altså investere noen ti-talls millioner kroner for at Stathelle-fabrikken skal stå rustet til å bli verdens første leverandør av rør med dimensjoner opp til 2,5 meter. Markedene for slike rør er økende, bl.a. vil de være særlig aktuelle for forskjellige typer kraftverk, som bruker sjøvann til nedkjøling. Også til de mange avsaltningsanleggene for sjøvann som bygges rundt omkring i verden, er rørene attraktive.
Larsen ser det som svært nødvendig å være aktiv i utviklingen av nye løsninger og større dimensjoner. Det er tøffe tider på rørmarkedet i Norge og Norden og han mener strategien som Pipelife valgte på begynnelsen av 2000-tallet, var særs riktig. – Vi må satse skikkelig her hjemme dersom vi skal være konkurransedyktige på eksportmarkedene. Det er nødvendig å være med og helst lede utviklingen på området med store rør. Det gjør vi, hevder Larsen overfor Plastforum.
Stå klart mot slutten av året Det er knapt om tid for Pipelifes nye linje. Vi forstår at selskapet allerede er godt inne i et prosjekt med trykkrør på 2,5 meter. Derfor er det essensielt at utstyret kommer på plass og er klart for produksjon i inneværende år. – Planene går ut på å bygge opp linjen utover høsten i år og ha utstyret produksjonsklart i månedsskiftet november/desember, sier Larsen.
Han berømmer de store fordelene, fleksibiliteten og egenskapene det er med trykkrør i PE. Uten fleksibiliteten og styrkeegenskapene hadde det ikke vært mulig å frakte rørene fra fabrikken på Stathelle hengende etter slepebåter. Rørenes fleksibilitet gjør at de kan bevege seg med bølgene. For øvrig; Kjell J. Larsen forventer en omsetningsvekst også i hjemmemarkedet. Selvfølgelig også for store rør. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078